3 βήματα που θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις τη χαμένη εμπιστοσύνη των γονιών σου

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Τι συμβαίνει όταν «σπας» τους κανόνες και προδίδεις την εμπιστοσύνη των γονιών σου; Τα πράγματα είναι δύσκολα είναι η αλήθεια, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο σε αυτήν τη ζωή. Και το να κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη των γονιών σου, μπορεί να ακούγεται δύσκολο όμως αν προσπαθήσεις δεν είναι.

Πρέπει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση ώριμα, να βάλεις τον εγωισμό σου στην άκρη και να κάνεις ό,τι πρέπει για να σε εμπιστευτούν και πάλι οι γονείς σου. Πώς θα γίνει αυτό; Έχουμε για σένα 3 απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις.

Αντιμετώπισε την κατάσταση
Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για να κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη των γονιών σου, είναι το να καταλάβεις τι ακριβώς έχεις κάνει. Οπότε πριν ξεκινήσεις τις προσπάθειες ανάκτησης της εμπιστοσύνης, γράψε σε ένα χαρτί τους λόγους για τους οποίους έχασαν την εμπιστοσύνη τους. Πιθανότατα να έχουν δυσαρεστηθεί, επειδή δεν σεβάστηκες τους κανόνες τους ή ακόμη και επειδή ανησύχησαν για την ασφάλειά σου. Αν καταλάβεις αυτές τις αιτίες, ίσως σε βοηθήσει να αντιληφθείς τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις.

Δείξε σεβασμό
Αν δεν έχεις ζητήσει ακόμη συγνώμη στους γονείς σου, μάλλον ήρθε η στιγμή για να το κάνεις. Μια συγνώμη μπορεί να μην τα λύσει όλα, αλλά θα δείξει σίγουρα στους γονείς σου ότι τους σέβεσαι. Σιγουρέψου πως (θα) είσαι ευγενική και άκου τι έχουν να σου πουν. Είναι μία καλή ευκαιρία να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και πως νιώθεις σχετικά με την κατάσταση, όμως σε καμία περίπτωση μη χάσεις την ψυχραιμία σου.

Ακολούθησε τους κανόνες
Αυτό μπορεί να ακουστεί σκληρό, όμως ένας σημαντικός παράγοντας για να κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη τους, είναι να ακολουθήσεις τους κανόνες τους. Ναι, όλους τους κανόνες τους, ακόμη και αυτοί που σου ακούγονται λίγο χαζοί. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις στους γονείς σου πως σέβεσαι τους κανόνες που έχουν θεσπίσει. Δείχνοντας σεβασμό προς τους ίδιους, τους βοηθάς να σέβονται κι εκείνοι εσένα. Και αφού ο σεβασμός θεσπιστεί, η εμπιστοσύνη δεν είναι πολύ μακριά μετά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved