Σε διαφορετικό Λύκειο από τις φίλες σου; Δες πώς θα κάνεις νέες παρέες

Τώρα είναι η καλύτερη ηλικία για να κάνεις πραγματικές φίλες

Τώρα είναι η καλύτερη ηλικία για να κάνεις πραγματικές φίλες

To καλοκαίρι τελείωσε και μία νέα χρονιά γεμάτη όνειρα και νέες εμπειρίες πρόκειται να ξεκινήσει. Συνήθως ο Σεπτέμβριος σημαίνει το τέλος της ανεμελιάς και την αρχή του διαβάσματος και των υποχρεώσεων, αλλά δε θα έπρεπε να το βλέπουμε έτσι. Ένα παραπάνω άγχος ίσως νιώθεις εσύ που πρόκειται να ξεκινήσεις το Λύκειο. Είναι η εποχή που σηματοδοτεί ότι δεν είσαι πια παιδί και βαδίζεις ολοταχώς προς την ενηλικίωση. Είναι η εποχή που θα μάθεις τι σου αρέσει, πού είσαι καλή και πού υστερείς και τελικά τι είναι αυτό με το οποίο θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον. Τι γίνεται όμως όταν οι φίλες σου δεν θα είναι στο ίδιο σχολείο με σένα; Ξέρω, νιώθεις χάλια και ήδη μόνη, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Παρακάτω σου έχω έναν οδηγό ώστε να μπορέσεις να κάνεις νέες φιλίες… αμέσως!

Μη φοβάσαι

Στον αγιασμό δε θα έχεις τις δύο κολλητές σου μαζί και αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, αλλά δες το σαν μία τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου. Μίλα στα άτομα της τάξης σου, συστήσου, πέταξε και ένα αστείο για να σπάσεις τον πάγο και πίστεψέ με, αν είσαι καλό και ευδιάθετο άτομο, ελάχιστοι δε θα σε θέλουν κοντά τους.

Δραστηριοποιήσου

Μην μένεις μόνο στα μαθήματα, ήρθε η ώρα να αποκτήσεις ένα χόμπι. Είτε αυτό γίνεται σε ώρες σχολείου, είτε όχι. Μάθε σε ποιο γυμναστήριο πηγαίνουν οι συμμαθήτριές σου ή αν ασχολούνται με το χορό ή με το τένις για παράδειγμα. Ζήτα πληροφορίες και μάθε πότε θα είναι το επόμενο μάθημα για να πας κι εσύ. Δεν είσαι αθλητικός τύπος; Μία ζωγραφική ή μία θεατρική ομάδα σίγουρα θα υπάρχει. Ή μήπως προτιμάς την μουσική;

Να είσαι ο εαυτός σου

Μόνο τότε θα προσελκύσεις άτομα τα οποία πραγματικά σου ταιριάζουν. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και το καλύτερο να μπεις σε μία παρέα η οποία είναι cool και δημοφιλής, αλλά εσύ μέσα σου να καταπιέζεσαι.

Και τώρα που είπα δημοφιλής…

Αν δείχνεις απόμακρη δεν πρόκειται κανένας να σε πλησιάσει. Θα πρέπει να την κάνεις τη θυσία και να πλησιάσεις εσύ άτομα. Δεν είναι και τόσο κακό. Το πολύ πολύ να μην έχουν διάθεση να σου μιλήσουν. Το ξεπερνάς και προχωράς.

Ζήτα βοήθεια

Πιθανότατα να υπάρχει κάποιο μάθημα που δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που νομίζεις ότι είναι καλός. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεχτεί να σε βοηθήσει. Και κάπως έτσι, κανονίζεται και ο καφές και το σινεμά.

Κάνε τη διαφορά

Σίγουρα έβλεπες εκείνα τα δύο κορίτσια στο γυμνάσιο με τα οποία πίστευες ότι δεν είχες τίποτα κοινό. Κι όμως, μία και μόνο συζήτηση μαζί τους σου απέδειξε ότι έκανες λάθος. Δώσε ευκαιρίες στους ανθρώπους και μην εγκλωβίζεσαι σε προκαταλήψεις και εσφαλμένες αντιλήψεις.

Να είσαι κοντά με ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς

Εμείς τα κορίτσια κάνουμε ένα μεγάλο λάθος: Κολλάμε σε άτομα που έχουν ισχυρή προσωπικότητα και πολλές φορές καθορίζουν ακόμα και τη δική μας συμπεριφορά. Λάθος. Οι σωστοί φίλοι μας ενθαρρύνουν να είμαστε ο εαυτός μας, μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα, να γελάμε και δε σταματούν να μας λένε πόσο υπέροχοι είμαστε. Αν λοιπόν η νέα σου παρέα δεν έχει κανένα από τα παραπάνω στοιχεία απομακρύνσου και σύντομα θα βρεις εκείνα τα άτομα που είναι σαν εσένα: Γλυκά και καλοσυνάτα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved