Πράγματα που κάνεις όταν είσαι ερωτευμένη και δεν το ξέρεις

6 πράγματα που σου προκαλει ο έρωτας

Όταν σου χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας και τα βέλη του μικρού άτακτου αυτού θεού, σε βρουν στην καρδούλα, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφεθείς και να το ζήσεις.

Και όσο θα αφήνεσαι, εάν κάτσεις και παρατηρήσεις τον εαυτό σου, σιγουρά θα δεις ότι κάνεις πράγματα που ίσως να τα βρεις περίεργα ίσως και αστεία. Όπως:

  1. Ο τόνος της φωνής σου αλλάζει

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πώς όταν είσαι ερωτευμένη και μιλάς με το πρόσωπο που σου αρέσει, έχεις την τάση να αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου και να μιλάς σε υψηλές νότες.

  1. Χάνεις εύκολα την αυτοσυγκέντρωσή σου.

Θα μου πεις λογικό δεν είναι; Φυσικά και είναι λογικό να σκέφτεσαι τον σύντροφό σου. Όταν ταξιδεύεις με το βαγόνι του ερωτά όμως, μαζί ταξιδεύει και μυαλό σου. Πρόσεχε όμως γιατί η έλλειψη συγκέντρωσης αυτήν την περίοδο μπορεί να σε κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα σου.

  1. Η λειτουργία του εγκεφάλου αλλάζει

Και όμως! Η εγκεφαλική λειτουργία δεν είναι η ίδια. Όταν ερωτεύεσαι ενεργοποιούνται περίπου 12 διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου που σε βοηθούν να αναγνωρίζεις την αλλαγή στο συναισθημάτων σου μέσα σε μισό κλάσμα του δευτερολέπτου. Επιπλέον, η ωκυτοκίνη ή αλλιώς η “ορμόνη της αγάπης” είναι ικανή να επηρεάσει τη μνήμη σου.

  1. Μιλάς συνέχεια για εκείνον

Εντάξει αυτό δεν είναι και δύσκολο να το προσέξεις! Πολλές μπορεί να είναι οι φορές που θα χρειαστείς μια συμβουλή ή μια γνώμη από τις φίλες ειδικά αν είναι o πρώτος σου έρωτας. Εάν όμως δεν μπορείς να το παρατηρήσεις και θέλεις μια μικρή βοήθεια, ρώτα τις φίλες σου.

  1. Οι παλμοί της καρδιάς πέφτουν

Μπορεί το στομάχι σου να είναι γεμάτο με μικρές πεταλούδες που σε γαργαλάνε με τα φτερά τους αλλά οι παλμοί τις καρδιάς σου θα είναι χαμηλοί. Αυτό συμβαίνει γιατί τα επίπεδα των ορμονών μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς.

  1. Νιώθεις ευφορία

Όταν ερωτεύεσαι νιώθεις μια ανεξήγητη ευφορία να σε διακατέχει. Αυτό οφείλεται σε ένα νευροδιαβιβαστή, τη ντοπαμίνη.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved