Πώς η σειρά γέννησής σου επηρεάζει την προσωπικότητά σου;

Ήρθε η ώρα να μάθεις

Υπάρχουν φορές που έχεις κοιτάξει τα αδέρφια σου και έχεις σκεφτεί, «μα είμαστε τόσο διαφορετικοί, πως γίνεται να είμαστε αδέρφια»; Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό και όχι δεν είναι αυτός που νομίζεις. Ερευνητές ανακάλυψαν πως η σειρά με την οποία γεννήθηκες, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και τον σχηματισμό της προσωπικότητάς σου.

Είτε είσαι το πρώτο παιδί, είτε το μεσαίο, είτε το τελευταίο, η σειρά αυτή μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο πως είσαι στο σπίτι, στο σχολείο και με τους φίλους σου. Για να δούμε όμως τι σημαίνει η κάθε σειρά γέννησης.

Πρώτο παιδί: Ο ηγέτης
Είτε πρόκειται για την πρώτη σου μέρα στο νηπιαγωγείο, είτε για το πρώτο σου αγόρι, εάν είσαι το πρώτο παιδί, οι γονείς σου πιθανώς το έκαναν τεράστιο θέμα. Αυτή η επιπλέον προσοχή τείνει να κάνει τα πρώτα παιδιά ηγέτες με αυτοπεποίθηση. Το να είσαι το μεγαλύτερο παιδί σημαίνει επίσης ότι παίζεις το ρόλο ενός «δεύτερου γονέα» όταν πρόκειται για τα μικρότερα αδέρφια σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει πιο υπεύθυνη και φιλόδοξη από τους μικρότερα αδέλφια σου. Τα μεγαλύτερα αδέλφια σχεδιάζουν επίσης τα πράγματα πιο προσεκτικά και σπάνια καθυστερούν σε ραντεβού.

Μεσαίο παιδί: Ο ειρηνοποιός
Επειδή το μεγαλύτερο παιδί είναι το υπεύθυνο και το μικρότερο είναι το «μωρό» της οικογένειας, τα μεσαία παιδιά συχνά δεν ξέρουν πού ταιριάζουν κι έτσι επενδύουν σε φιλίες. Τα μεσαία παιδιά είναι εξαιρετικά κοινωνικά και έχουν πολλούς φίλους. Μπορεί επίσης να είναι πολύ ευχάριστα άτομα (δεν μπλέκουν συχνά σε τσακωμούς) και είναι λιγότερο πιθανό να τα κακομάθουν στην οικογένεια.

Μικρότερο παιδί: Η χαρά της ζωής
Μέχρι να γεννηθεί το τελευταίο παιδί τους, οι γονείς έχουν ξεπεράσει το να είναι οι «νευρικοί για πρώτη φορά γονείς». Για το λόγο αυτό, το νεότερο παιδί στην οικογένεια έχει λιγότερες ευθύνες, τείνουν να είναι πιο ξέγνοιαστα, ευχάριστα και πιο κοινωνικοποιημένα.

Εσύ είσαι το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο παιδί;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved