Γιατί είναι σημαντικό το να έχεις παραπάνω από έναν φίλους;

Εσύ πόσους φίλους έχεις;

Ενώ όλες μας σαν κορίτσια είχαμε –και έχουμε- αυτήν τη μία κολλητή φίλη που κάνουμε τα πάντα μαζί της, είναι πολύ σημαντικό να έχεις παραπάνω από έναν φίλους και σου εξηγούμε αμέσως το γιατί.

Η πολυμορφία είναι καθοριστική

Η γνώση διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικά υπόβαθρα και ενδιαφέροντα θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις και να ωριμάσεις ως άτομο. Όταν έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, αποκτάς γνώσεις και δοκιμάζεις νέα πράγματα.

Θα έχεις άτομα να σε στηρίζουν

Κυριολεκτικά κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κολλητή σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να στηριχτείς σε άλλους ανθρώπους-φίλους. Ας πούμε ότι η κολλητή σου συναντά νέους ανθρώπους και κάνει πράγματα μαζί τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει πια, αλλά μην μένεις μόνη σου. Δεν είναι ευθύνη της να σε διασκεδάζει και να σε προσέχει για πάντα. Πρέπει να φτιάξεις δικούς σου φίλους, έτσι ώστε όταν δεν μπορείς να βγεις μαζί της, να έχεις άτομα να διασκεδάσεις κι εσύ.

Πάντα θα έχεις έναν άνθρωπο να μιλήσεις

Όταν βρεθείς σε μια νέα τάξη, ένα καινούργιο άθλημα ή σχολική εκδήλωση χωρίς την κολλητή σου, αν έχεις και άλλους γνωστούς, θα βρεις έναν άνθρωπο για να μιλήσεις και να μην κάθεσαι μόνη σου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω άνθρωπος είναι ιδιοκτησία σου και τον εκμεταλλεύεσαι, όπως αυτός είναι εκεί για εσένα, έτσι πρέπει να είσαι και εσύ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved