Φεύγουν τα μεγαλύτερα αδέρφια σου από το σπίτι; Να πώς να το διαχειριστείς

Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου

Αν έχεις μεγαλώσει μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο περιβάλλεσαι από πρόσωπα και δεν είσαι μόνη (aka μοναχοπαίδι), τότε είναι κάπως δύσκολο να συνηθίσεις τη μοναξιά. Ειδικά όταν τα μεγαλύτερα αδέρφια σου έχουν μεγαλώσει αρκετά και έχει έρθει η ώρα να φύγουν από το σπίτι (είτε για σπουδές, είτε για να μείνουν μόνα τους). Χάνεις την παρέα σου, το στήριγμά σου και κυρίως τα αδέρφια σου.

Μην σε παίρνει όμως από κάτω. Αν δεν πηγαίνουν κάπου πολύ μακριά ή εκτός πόλεως, τότε υπάρχουν τρεις πολύ εύκολοι τρόποι να το διαχειριστείς. Μην αγχώνεσαι τόσο, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα με το κάθε πότε θα μιλάτε με κάμερα ή στο τηλέφωνο

Η επαφή με τα αδέλφια σου μπορεί να γίνει δύσκολη όταν δεν ζείτε κάτω από την ίδια στέγη. Από εκεί που τα έβλεπες κάθε μέρα, τώρα δεν τα βλέπεις πριν τις καλοκαιρινές διακοπές ή τις σχολικές αργίες. Κάνοντας ένα χρονοδιάγραμμα για να ξέρεις πότε θα μιλήσετε στο τηλέφωνο ή με κάμερα σημαίνει ότι θα κρατήσετε σίγουρα επαφή. Σίγουρα η άμεση επαφή έχει άλλη επίδραση στην ψυχολογία σου, αλλά από το να μιλάτε μόνο με μηνύματα, καλύτερο δεν είναι να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς ή με κάμερα;

Στείλε τους μήνυμα κάθε φορά που τους σκέφτεσαι

Είτε είσαι έξω και βλέπεις ένα ζευγάρι παπούτσια που μπορεί να τους αρέσει, είτε παρακολουθείς την αγαπημένη σας ταινία, είτε απλά σου λείπουν, στείλε τους μήνυμα όποτε τους σκέφτεσαι, γιατί έτσι μπορείς να βελτιώσεις την επικοινωνία σας. Επίσης, έτσι καταλαβαίνουν ότι τα σκέφτεσαι και νοιάζεσαι γι’ αυτά και διευκολύνει την μεταξύ σας απόσταση. Όταν είσαι μακριά από το σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά γνωρίζοντας ότι η οικογένειά σου σε σκέφτεται, όλο αυτό γίνεται πολύ πιο εύκολο!

Προγραμμάτισε επισκέψεις

Είτε η αδερφή σου είναι μόνο 30 λεπτά μακριά ή 3 ώρες με το αεροπλάνο, η επίσκεψη είναι τόσο σημαντική. Όταν συνηθίζεις να βλέπεις την αδερφή σου κάθε μέρα, όταν παιρνάνε μήνες χωρίς να τη δεις νιώθεις πολύ περίεργα. Μία προγραμματισμένη επίσκεψη θα σου δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να ανυπομονείς κάθε φορά που θα νιώθεις πως σου λείπει.

Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά, έτσι δεν είναι;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved