Έρευνα δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζεις τον εαυτό σου

Ακόμη κι εν έτει 2019 αποτελεί ένα θέμα ταμπού.

Έρευνα δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζεις τον εαυτό σου

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού αυτής της κοινωνίας. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον αυνανισμό. Στο παρελθόν, ο αυνανισμός θεωρείτο η ρίζα κάθε ανεξήγητου ιατρικού ζητήματος, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης, της επιληψίας, των λιποθυμιών, της απώλειας μνήμης και της κακής ανάπτυξης των παιδιών. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν φυσικά ψευδείς. Ο αυνανισμός δεν έχει σχέση με τίποτα από αυτά.

Ακόμα και σήμερα, όμως, με όλα αυτά τα μηνύματα που μας βομβαρδίζουν για το τι είναι «φυσιολογικό», ένα τέτοιο ιδιωτικό ζήτημα θα μπορούσε να μπερδέψει, ειδικά τα μικρά κορίτσια που συχνά πιστεύουν ότι η σεξουαλικότητα είναι ασυνήθιστη ή ανθυγιεινή.

«Από τη μία πλευρά, celebrities, όπως η Miley Cyrus, νιώθουν άνετα να μιλούν θετικά για τον αυνανισμό», λέει η σεξολόγος Lauren Rosewarne. «Οι γυναίκες, προφανώς, υποτίθεται ότι δεν είναι σεξουαλικές και γι’ αυτόν το λόγο δε μιλάμε συχνά για γυναικείο αυνανισμό».

Το Indiana University διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα για τη σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Στην παρακάτω gallery θα μάθεις τι συμβαίνει στην εφηβεία, αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες σχετικά με τον αυνανισμό.