Οι δικοί σου διαφωνούν με την απόφαση να βγεις ραντεβού: Τι μπορείς να κάνεις;

Μετά την ανακοίνωση του ραντβού, ήρθαν οι αντιδράσεις

Βρες επιχειρήματα

Αν οι γονείς σου διαφωνούν σχετικά με το πότε και το πώς μπορείς να αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού, προετοίμασε εκ των προτέρων κάποια επιχειρήματα. Άκουσε πρώτα τις προτιμήσεις τους και έπειτα πρόσθεσε ότι έχεις κάποια στοιχεία από μία έρευνα που έχεις κάνει και σου φαίνονται ενδιαφέροντα:

  • Ο μέσος όρος των κοριτσιών ξεκινάει να βγαίνει ραντεβού στην ηλικία των 12 και μισό ενώ των αγοριών στα 13 και μισό.
    - Το ραντεβού μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Τα παιδιά σήμερα βγαίνουν ακόμα και ομαδικά ραντεβού, μπορεί να αφιερώνουν χρόνο μιλώντας απλώς στο τηλέφωνο ή και στο ίντερνετ ή βρίσκονται μόνο στο σχολείο.

Διάβασε ακόμα: Πώς πρέπει να ανακοινώσεις στους γονείς σου ότι θα βγεις ραντεβού για πρώτη φορά

Διαπραγματεύσου τους όρους
Θα πρέπει να μπεις στη συζήτηση με την προσδοκία ότι οι ελπίδες σου και οι κανόνες των γονιών σου πιθανότατα να μην ταυτίζονται. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να έχεις τη διάθεση να διαπραγματευτείς κάποιους όρους, δηλαδή να ενδώσεις σε κάποιες απαιτήσεις των γονιών σου, ώστε να τους δείξεις ότι είσαι αρκετά ώριμη. Για παράδειγμα, μπορεί να μην σου επιτρέψουν τα ραντεβού τις ημέρες του σχολείου και να συμφωνήσετε να βγαίνεις το Σαββατοκύριακο μέχρι λίγο πιο αργά το βράδυ.

Υπάκουσε πιστά τους κανόνες
Ό,τι και αν συμφωνήσεις με τους γονείς σου, φρόντισε να το τηρήσεις πιστά. Αν μείνεις πιστή στους όρους που συμφωνήσατε, τότε είναι πιο πιθανό να τους αλλάξουν στο μέλλον και να γίνουν πιο ελαστικοί. Αυτό που θέλουν ουσιαστικά είναι να σε προστατεύσουν, οπότε δείξε τους μετά το ραντεβού ότι πέρασες καλά ή μοιράσου μία με δύο λεπτομέρειες του πώς πήγε, ώστε να νιώθουν ότι τους ενημερώνεις και τους περιλαμβάνεις σε αυτό.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved