Καλοκαιρινές συμβουλές για να απολαύσεις με ασφάλεια τον έρωτα από την ειδικό

Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις

12 συμβουλές που αν δώσουμε προσοχή το καλοκαίρι θα απολαύσουμε με ασφάλεια τον έρωτα φροντίζοντας για την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Οι καλοκαιρινές συνθήκες δημιουργούν ένα ιδανικό και ειδυλλιακό κλίμα όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο αυθορμητισμός με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιθανότητες έκθεσης σε κινδύνους που απειλούν την υγεία μας. Οι καλοκαιρινές διακοπές, οι θαλάσσιες εξορμήσεις και οι στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης μας οδηγούν σε πιο παρορμητικές συμπεριφορές χωρίς συχνά να συλλογιζόμαστε τους ενδεχόμενους κινδύνους. Είναι λοιπόν σημαντικό κανείς, είτε ανήκει στο αντρικό είτε στο γυναικείο φύλο, να λάβει υπόψη του και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Τι πρέπει να θυμάσαι!

  1. Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη σε κάθε σεξουαλική επαφή.
  2. Η χρήση αλκοόλ να είναι τέτοια, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα απώλειας του αυτοελέγχου.
  3. Η ερωτική αίσθηση είναι πιο έντονη και δυνατή χωρίς χρήση τοξικών ουσιών.
  4. Το καλοκαιρινό σκηνικό εξιδανικεύει γνωριμίες που η πρώτη φθινοπωρινή βροχή συνήθως τις απομυθοποιεί.
  5. Να γνωρίζει μία γυναίκα ότι πρέπει να οριοθετεί το φλερτ σε ένα νέο άνθρωπο που γνωρίζει ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα για το πως η ίδια επιθυμεί να εξελιχθούν.
  6. Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή και να μην εκτίθεστε σε συνθήκες που ευνοούν τον κίνδυνο βιασμού (κυρίως οι νεαρές κοπέλες).
  7. Δεν κάνουμε σεξ γιατί απλά είναι καλοκαίρι, γιατί το κάνουν οι άλλοι ή γιατί "πρέπει" εφόσον βρισκόμαστε σε διακοπές.
  8. Το καλοκαίρι είναι μία ευκαιρία ανανέωσης της κουρασμένης σχέσης μας δημιουργώντας φαντασιώσεις με το σύντροφό μας και αυξάνοντας τις ερωτικές αισθήσεις μεταξύ μας.
  9. Να αγαπάμε το σώμα μας και όταν είμαστε στην παραλία να νιώθουμε τη μοναδικότητά του, να το φροντίζουμε χωρίς να το παρατηρούμε και να το συγκρίνουμε καταγράφοντας μειονεξία και ανασφάλεια.
  10. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες να επιλέγουν ανοιχτόχρωμα, αεράτα και άνετα ρούχα και όχι στενά παντελόνια, καθώς, λόγω της στενότητας και εφίδρωσης σε συνδυασμό με τη ζέστη του καλοκαιριού, υπάρχει κίνδυνος φλεγμονών των γεννητικών οργάνων και διαταραχών της γονιμότητας.
  11. Όσο πιο υγιεινά τρώμε και πίνουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόλαυση της ψυχικής και σωματικής ηδονής.
  12. Να αφεθούμε στην απόλαυση χωρίς συγκεκριμένους στόχους, ζώντας τη στιγμή αλλά πάντα με σεβασμό στον εαυτό μας.

Ευχαριστούμε τη Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγο, MA Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
https://marinamoscha.wordpress.com
https://www.facebook.com/marinamoscha

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved