Τι γίνεται όταν τα φτιάχνεις με τον κολλητό σου κι αργότερα χωρίζετε;

Από φιλία σε σχέση και σε χωρισμό!

Τι γίνεται όταν τα φτιάχνεις με τον κολλητό σου κι αργότερα χωρίζετε;

«Είμαστε 3 χρόνια κολλητοί, μέχρι που μπλέξαμε …ερωτικά! Στην αρχή ήταν όλα τέλεια! Μετά όμως αρχίσαμε να τσακωνόμαστε, μέχρι που φτάσαμε να χωρίσουμε και μάλιστα να χαλάσει και η φιλική μας σχέση… Στενοχωριέμαι πολύ που τον έχασα και από φίλο…». 

Τι συστήνει η ειδικός να κάνουμε όταν χάνουμε τον κολλητό μας μετά από έναν χωρισμό:

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως όταν μία σχέση ξεκινάει βασισμένη στη φιλία θα προχωρήσει και πολύ καλά. Δυστυχώς όμως, ενώ φαίνεται πως ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πρόκειται για μία πολύ διαφορετική μορφή σχέσης!

Μπορεί ως φίλοι να ταιριάζουμε, να κάνουμε την πλάκα μας, να λέμε τα αστεία μας, να γελάμε και να έχουμε κοινό τρόπο διασκέδασης, να μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, να λέμε τα προσωπικά μας και μάλιστα να συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλον δίνοντας τις καλύτερες συμβουλές!

Πόσο αλλάζουν τα πράγματα όταν σμίγουμε ερωτικά; Πάρα πολύ, σαν να γινόμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, όπου ο ένας δεν αναγνωρίζει τον άλλον! Αναρωτιέσαι γιατί; Μα πολύ απλά, όταν δεν υπάρχει ο έρωτας και όλα είναι σε φιλικό επίπεδο, μπορούμε να είμαστε πιο αντικειμενικοί, πιο διαλλακτικοί, περισσότερο υποχωρητικοί… Στον έρωτα τα πράγματα αλλάζουν.

Υπάρχει μεγαλύτερη διεκδίκηση, βλέπουμε τον άλλον μέσα από τα χρωματιστά γυαλιά της μυθοποιημένης φιλίας. Πιο απλά, πιστεύω πως θα με συγχωρήσει όπως έκανε και πριν, πως θα ανταποκριθεί όπως και πριν, κλπ.

Και κάτι άλλο επίσης: αρχίζει και κάνει την εμφάνισή του το τερατάκι της ζήλιας, κυρίως αν ο ένας από τους δύο δεν ήταν και τόσο …ήσυχος στις προηγούμενες σχέσεις του!

Υπάρχει περίπτωση να κρατήσει η σχέση που δημιουργήθηκε μέσα από τη φιλία; Ναι, μπορεί να κρατήσει και αν γίνει αυτό, σημαίνει πως έχει και πολύ καλές και γερές βάσεις…

Ευχαριστούμε τη Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγο, MA Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας 
https://marinamoscha.wordpress.com 
https://www.facebook.com/marinamoscha

Διάβασε όλα τα άρθρα της ειδικού ΕΔΩ

Μαρίνα Μόσχα