5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη φετινή χρονιά, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά

Tα βήματα είναι απλά και εύκολα

Μπορεί οι γονείς σου να μην είναι σε θέση να το αντιληφθούν, αλλά όντως ο κόσμος του σχολείου, μπορεί να γίνει αγχωτικός και απειλητικός. Εμείς σε καταλαβαίνουμε και γι’ αυτό δε θα σε αφήσουμε έτσι. Το μυστικό στις δυσκολίες, είναι η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση, και παρακάτω σου έχουμε 5 τρόπους για να τις αποκτήσεις.

Άσε πίσω σου τα λάθη του παρελθόντος

Μπορεί η περσινή χρονιά να μην ήταν και η καλύτερή σου, και να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τα λάθη που πιθανόν να έκανες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η φετινή θα είναι κακή. Το αντίθετο μάλιστα. Ξεκίνησε με αισιοδοξία και χαμόγελο τη σεζόν και πίστεψέ με, ελάχιστα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλεις.

Αντιμετώπισε τους φόβους σου

Λένε ότι έναν φόβο τον ξεπερνάς μόνο όταν έρχεσαι κοντά του. Αυτό θα πρέπει να κάνεις κι εσύ. Σε αγχώνει να μιλάς σε κοινό; Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής. Στα πάρτι αποφεύγεις να χορέψεις; Μήπως να πήγαινες σε μία σχολή χορού; Ακόμα και η σχέση με τις φίλες σου μπορεί να βελτιωθεί. Καμία δε θα σου θυμώσει επειδή θα της πεις την αλήθεια. Και αν το κάνει, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να είναι φίλη σου.

Να έχεις πρόγραμμα

Χωρίς σωστή οργάνωση δύσκολα τα πράγματα να έχουν την εξέλιξη που θέλεις. Οργάνωσε το χρόνο σου, τα μαθήματά σου και τις δραστηριότητές σου. Με τον τρόπο αυτό, θα σου μένει ελεύθερος χρόνος για να κάνεις κάτι που αγαπάς ή και… απολύτως τίποτα! Ναι, κι αυτό το έχουμε ανάγκη.

Άλλαξε το στυλ σου

Και γιατί παρακαλώ να μην το κάνεις; Η ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου θα σε ανανεώσει γενικά. Και τελοσπάντων, ήρθε η ώρα να απελευθερωθείς και να τολμήσεις κάτι διαφορετικό. Είσαι τόσο νέα και φρέσκια, που όλα σου συγχωρούνται.

Και τέλος…

Σταμάτα να είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου και μάθε να του συγχωρείς και κανένα λάθος. Θα εκπλαγείς με το πόσο μικρή σημασία δίνουν οι υπόλοιποι στις λεπτομέρειες που εσύ θεωρείς σημαντικές.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved