Δεν θέλεις να χαλάσεις το χατίρι κανενός; Μάλλον κάνεις λάθος

Η teen queen Βάσω Μπατάλη μας εξηγεί γιατί είναι καλό να χαλάμε τα χατίρια κάποιων ορισμένες φορές 

Όλοι ξέρουμε και σε όλους αρέσει να μην μας χαλάνε την καρδούλα σε ότι θέλουμε. Το θέλουμε; θα το έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε αυτό; Ναι! Θέλουμε να πάμε εκεί; Ναι! Θέλουμε να πάρουμε αυτό; Ναι! Αμέτρητα θέλω, πολλές οι απαιτήσεις του ανθρώπου κάτι που κατά την γνώμη μου δεν είναι και ωραίο. Όλα πολύ αλλά όχι και τα πάντα.

Από μικροί έχουμε την τάση, ενώ μπορεί να έχουμε όλα τα καλά να θέλουμε συνεχώς ακόμα περισσότερα. Αχόρταγοι άνθρωποι. Σαν μικρά παιδιά θέλαμε πολλά και λίγο πολύ τα είχαμε, όμως αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Ο πλεονασμός δεν βοηθά και αυτό κάνει καλό και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τους ανθρώπους μας.

Ποτέ δεν θα σταματήσουμε να θέλουμε, ούτε να ζητάμε, αυτό είναι μια αλήθεια.

Όμως αν διαρκώς ότι ζητάμε το έχουμε χωρίς και λίγο κόπο δεν έχει και τόσο νόημα. Αν ακούμε συνεχώς την λέξη ‘’ ναι ‘’ κάπου κουράζει κιόλας, άλλωστε και το όχι λεξούλα είναι, μικρή μεν αλλά με μεγάλο νόημα. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν πόσο θα μας άρεσε να το ακούγαμε. Όταν λαμβάνουμε θετικές απαντήσεις για τα πάντα πετάμε στα σύννεφα και ο άνθρωπος αυτός που μπορεί να μας τα εκπληρώνει όλα αυτά τα θέλω και τις χάρες να είναι ο καλύτερος. Όταν όμως ο ίδιος, ο καλύτερος αυτός άνθρωπος έρθει η στιγμή που δεν μας εκπληρώσει αυτό που θέλουμε, συνεχίζουμε άραγε να τον θεωρούμε ως τον καλύτερο;

Όσο να πεις, εάν έχουμε συνηθίσει ότι ζητάμε να το έχουμε και ξαφνικά να σταματήσει αυτό τότε χιλιάδες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό. ‘’ γιατί να μου πει όχι’’, ‘’γιατί συμπεριφέρεται τώρα έτσι; ότι είχα το ήθελα τώρα τι έγινε’’; Πολλές ερωτήσεις βασανίζουν το μυαλό μας την ώρα που δεχόμαστε αρνητική απάντηση από αυτή που περιμέναμε. Στεναχώρια, νεύρα και απογοήτευση αντικαθιστούν την απερίγραπτη χαρά του ‘’ τα θέλω όλα και τα έχω’’.

Το θέμα όμως είναι πως πρέπει κάπου κάπου να μπαίνει και ένας φραγμός.

Έτσι, ανακαλύπτουμε αρκετές πτυχές του χαρακτήρα του που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν, γιατί όταν ‘’βολευόμαστε’’ κάπως, νιώθουμε ότι όλα θα κυλούν έτσι μια ζωή. Καλό είναι λοιπόν, τον άνθρωπο που αποκαλούμε ως τον καλύτερο να το εννοούμε ακόμα και στις πιο μικρές κινήσεις και λεπτομέρειες που κάνει, ακόμα και στα πιο βροντερά όχι που μας λέει και όχι μόνο όταν μας κάνει όλα τα χατίρια φτιάχνοντας μονίμως την διάθεσή μας.

Εάν λοιπόν είσαι ένας από αυτούς που λένε συνεχώς ναι, σκέψου και την άλλη πλευρά. Μην φοβάσαι να πεις όχι! Για καλό θα είναι!

Δες όλα τα άρθρα της Βάσως εδώ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved