Νιώθεις ταπεινωμένη; Μην σκας. Δες πως θα το ξεπεράσεις εύκολα!

Ό,τι κι αν συμβαίνει, μπορείς να το ξεπέρασεις

Είτε νιώθεις ταπείνωση από κάποια συμμαθήτρια, κάποια φίλη ή από οποιονδήποτε άλλο, υπάρχουν τρόποι να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Μίλησε σε κάποιον ενήλικα
Το να μιλήσεις σε κάποιον μεγαλύτερο που εμπιστεύεσαι μπορεί να σε βοηθήσει να απελευθερώσεις τα συναισθήματά σου. Πριν μιλήσεις, μπορείς να σκεφτείς αν το κάνεις γιατί θέλεις κάποια συμβουλή ή απλώς θέλεις να ακούσει κάποιος αυτό που σου συνέβη. Αν αφήσεις τον άλλο να καταλάβει τι είναι αυτό που ζητάς από αυτόν, θα μπορέσει να σου δώσει τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που τόσο χρειάζεσαι.

Μίλησε σε κάποιον φίλο
Το να μιλήσεις σε κάποιον φίλο ή φίλη σου μπορεί να σε βοηθήσει να επεξεργαστείς λίγο την εμπειρία σου. Επίσης, αν μιλήσεις σε κάποιον που είναι στην ηλικία σου μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα διαφορετικά.

Γράψε
Το να γράψεις σε ένα ημερολόγιο την εμπειρία σου μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις τα συναισθήματά από μέσα σου και να επεξεργαστείς καλύτερα την κατάστασή σου. Όταν τελειώσεις το γράψιμο, μπορείς να καταστρέψεις τις σελίδες ή να αποθηκεύσεις πάλι το ημερολόγιο, για να απελευθερωθείς συμβολικά από αυτό που έζησες.

Μίλησε με αυτούς που βρίσκονταν μπροστά
Αν βρισκόταν και κάποιος άλλος μπροστά στο περιστατικό που σε ταπείνωσε, τότε ίσως σου κάνει καλό να συζητήσεις αυτό που έγινε μαζί του. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δεις την δική του άποψη για αυτό που συνέβη. Μερικές φορές, όταν τα συναισθήματα αυξάνονται, μπορούν να παραμορφώσουν την ιστορία, γεγονός που μπορεί τελικά να σε κάνει να αισθανθείς χειρότερα.

Αντιμετώπισε την κατάσταση
Αν δεν υπάρχουν θέματα ασφαλείας, μπορεί να είναι καλό να αντιμετωπίσεις το άτομο που σε ταπείνωσε. Μίλησέ του με ειλικρίνεια και εξέφρασε αυτό που νιώθεις. Βέβαια, θα πρέπει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία χωρίς μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά την απάντησή του. Αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις μόνο σαν έναν τρόπο να απελευθερωθείς από αυτά που νιώθεις και να λύσεις το πρόβλημα μέσα σου.

Να θυμάσαι πως όσο θυμό και ταπείνωση μπορεί να νιώθεις αυτή τη στιγμή μέσα σου, αυτό είναι ένα μόνο μικρό περιστατικό σε ολόκληρη τη ζωή σου. Επίσης, θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι όλοι κάποια στιγμή μπορεί να νιώσουν ταπείνωση ή ντροπή και είναι σημαντικό να μάθεις πώς θα το αντιμετωπίσεις με έναν υγιή τρόπο.

Είσαι θύμα «Bullying»; Όλοι οι τρόποι να το αντιμετωπίσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved