Τσακώθηκες με τους γονείς σου; 5 απλά tips για να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας

Η εφηβεία είναι πάντα δύσκολη

Η εφηβεία είναι πάντα δύσκολη

Η εφηβεία είναι μια φάση στη ζωή μας κάπως δύσκολη. Άλλοι την περνούν ήρεμα και άλλοι με μεγαλύτερες δυσκολίες, δεν είναι όμως κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείς. Και εμείς περάσαμε από αυτήν –και επιβιώσαμε όπως βλέπεις- κι εσύ θα περάσεις και θα θυμάσαι τα χρόνια αυτά με χαμόγελο και νοσταλγία.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, να σου πούμε πως ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» αυτής της ιστορίας είναι οι γονείς μας, αφού αυτοί τραβάνε όλα τα ζόρια μας. Τι γίνεται όμως μετά από έναν μεγάλο τσακωμό, στον οποίο ίσως και να έχουν ακουστεί άσχημα και βαριά λόγια;

Βήμα 1: Άφησε τα πράγματα να ηρεμήσουν
Αμέσως μετά τον καυγά, απομακρύνσου από τον χώρο ή μπες στο δωμάτιο και δώσε στον εαυτό σου χρόνο να ηρεμήσει. Μπορεί να θελήσεις αμέσως να διαλευκάνεις την κατάσταση, αλλά ο χρόνος είναι απαραίτητος για να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και να ξεκουραστείς λίγο. Μπορείς είτε να κοιμηθείς λίγο είτε να πας μια βόλτα για να δώσεις στον εαυτό σου κάποιο χρόνο για να ηρεμήσει πριν τη μεγάλη συζήτηση που ξέρεις πως θα ακολουθήσει.

Βήμα 2: Πες τη μαγική λέξη
Λυπάσαι. Το ξέρεις πως λυπάσαι. Ακόμα κι αν δεν λυπάσαι τελείως για αυτό που έκανες στεναχωριέσαι που αναστάτωσες τους γονείς σου (διαφορετικά δεν θα διάβαζες αυτό το κείμενο τώρα!) γι’ αυτό πες το. Είναι σίγουρα το πρώτο βήμα για μια παραγωγική συζήτηση.

Βήμα 3: Προσπάθησε να καταλάβεις
Ζήτησε από τους γονείς σου να σου εξηγήσουν την άποψή τους, στη συνέχεια άκουσε τπυς πραγματικά και προσπάθησε να καταλάβεις. Αφού τους άφησες να σου μιλήσουν, εξήγησε ήρεμα την δική σου άποψη και πες τους πως νιώθεις. Και οι δύο μπορεί να εκπλαγείτε όταν ακούσετε τα κίνητρα του άλλου για τις πράξεις τους. Προειδοποίηση: Εάν φαίνεται ότι το βήμα αυτό γυρνάει ξανά σε καυγά, επανέλαβε το πρώτο βήμα.

Βήμα 4: Κάντε έναν συμβιβασμό
Βρείτε μια μεσαία λύση και προσπαθήστε να συμφωνήσετε σε αυτή. Ίσως να μην πάρεις αυτό ακριβώς που θες, αλλά πρέπει να εμπιστευτείς ότι οι γονείς σου έχουν αγνά συμφέροντά στην καρδιά τους.

Βήμα 5: Προχώρα μπροστά
Συγχώρησε και ξέχασε το. Μην κρατάς κακίες, συζήτησε με τους γονείς σου ό,τι σε αφορά ή σε απασχολεί και μην το κρατάς μέσα σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved