3 πλεξούδες που θα σε σώσουν τις βροχερές ημέρες (και όχι μόνο)

Πώς θα φτιάξεις τα πιο στυλάτα χτενίσματα.

Μπορεί να διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ωστόσο ο καιρός αυτή την εβδομάδα είναι άκρως φθινοπωρινός. Η βροχή μας ταλαιπώρησε αρκετά και μας χάρισε αρκετές bad hair days. Η υγρασία είναι ο χειρότερος εχθρός των μαλλιών μας αφού τα φριζάρει και τα κάνει να δείχνουν ατημέλητα. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει ένα χτένισμα το οποίο αξίζει να δοκιμάσεις για να δείχνεις σαν να βγήκες από το κομμωτήριο ακόμη κι αν έξω έχει κατακλυσμό.

Είναι πανεύκολη, διαχρονική, ταιριάζει σε όλες και μπορείς να την κάνεις και μόνη σου. Φυσικά, αναφερόμαστε στη πλεξούδα μαλλιών, ένα από τα πιο κομψά hairstyles όλων των εποχών. Πρόκειται για ένα χτένισμα που μπορείς να το κάνεις σε κάθε περίσταση από το σχολείο, το πάρτι της κολλητής ή για μια επίσημη εμφάνιση.

French braid: Πώς θα φτιάξεις την απόλυτη πλεξούδα του καλοκαιριού σε χρόνο dt

Οι 3 πλεξούδες που θα σε σώσουν τις βροχερές ημέρες (και όχι μόνο)

1) Bοxer braids

Πώς θα το κάνεις: Ξεκίνησε χτενίζοντας πολύ καλά τα μαλλιά σου για να μην υπάρχουν κόμποι. Κάνε μια χωρίστρα στη μέση ή ελαφρώς στο πλάι, πρώτα το επάνω μέρος και στη συνέχεια το πίσω. Έπειτα πιάσε με ένα κοκκαλάκι την πλευρά των μαλλιών που θα πλέξεις δεύτερη. Ψέκασε τα μαλλιά της πλευράς που θα ξεκινήσεις με μια ελαφριά λακ ή λίγο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνεις το πλέξιμο και θα τιθασεύσεις τα μαλλιά. Ξεκίνησε πιάνοντας μια μικρή τούφα από τα μαλλιά στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Χτένισέ τη καλά και χωρίσέ τη σε τρία ίσα μέρη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επιλέξεις αν θα κάνετε boxer braids με ολλανδικές ή γαλλικές πλεξούδες. Αν κάνεις ολλανδικές θα πρέπει να φέρνεις κάθε πλάγια τούφα κάτω από την μεσαία, ενώ αν κάνεις γαλλικές από πάνω.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα σου λυθεί κάθε απορία.

https://www.instagram.com/reel/ChU6HULFk8p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

2) Γαλλική

Πώς θα το κάνεις: Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις τα μαλλιά σου με ένα hairspray conditioner και να τα ξεμπερδέψεις. Πιάσε τις μπροστινές τούφες των μαλλιών σου, φέρε τις προς τα πίσω και δέσε στο κέντρο της κεφαλής σου με ένα διάφανο, λεπτό λαστιχάκι. Στη συνέχεια πιάσε με τα δάχτυλα σου άλλες δύο τούφες. Τώρα πλέξε αυτές τις δύο τούφες με την κεντρική. Όσο θα πλέκεις τα μαλλιά σου εξακολούθησε να παίρνεις τουφάκια τόσο από δεξιά όσο και αριστερά, ενσωματώνοντάς τα στην πλεξούδα που δημιουργείς.

Αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά, όσο προχωράς την πλεξούδα τα χέρια σου δεν θα φτάνουν προς τα πίσω. Λογικό! Γι’ αυτό συνέχισε την διαδικασία, φέρνοντας την γαλλική κοτσίδα μπροστά. Αφού ολοκληρώσεις το πλέξιμο δέσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι, ψέκασε με ένα hairsprαy για δυνατό κράτημα και είσαι έτοιμη.

3) Ψαροκόκκαλο

Πώς θα το κάνεις: Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο ίσα μέρη. Πιάσε το τμήμα των μαλλιών σου που θέλεις να κάνεις ψαροκόκαλο και μοίρασέ το σε δύο ίσα μέρη. Κράτησε το κάθε μέρος στο κάθε χέρι σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λαστιχάκι για να ασφαλίσεις τα μαλλιά σου σφιχτά σε κοτσίδα, ώστε να μην χαλάσει η πλεξίδα σου ενώ την πλέκεις. Μόλις ασφαλίσεις τα μαλλιά σου, μοίρασέ τα σε δύο ίσα μέρη και ακολούθησε τα βήματα που ακολουθούν. Μόλις η πλεξίδα σου ολοκληρωθεί, με προσοχή κόψε ή αφαίρεσε το λαστιχάκι. Πιάσε μία μικρή τούφα μαλλιών από τη μία πλευρά και πρόσθεσέ την στην άλλη πλευρά.

Πιάσε μία μικρή τούφα μαλλιών (όσο μικρότερη, τόσο καλύτερο θα είναι το οπτικό αποτέλεσμα της πλεξίδας)από την εξωτερική πλευρά της τούφας που έχεις στο δεξί σου χέρι και πέρασέ την από πάνω, ενώνοντάς την με την τούφα που έχεις στο αριστερό σου χέρι. Επανάλαβε το ίδιο: Πέρασε μία μικρή τούφα από την αριστερή πλευρά των μαλλιών και πρόσθεσέ την στην δεξιά. Επανάλαβε το προηγούμενο βήμα, αλλά ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά των μαλλιών που έχεις στα χέρια σου. Συνέχισε να μοιράζεις μικρές τούφες μαλλιών, περνώντας τες από πάνω και ενώνοντάς τες με την αντίθετη πλευρά, μέχρι να φτάσεις στην άκρη των μαλλιών σου. Χρησιμοποίησε ένα μικρό κοτσιδάκι ή λαστιχάκι για να ασφαλίσεις την πλεξίδα σου.

Πηγή κεντρικής: anisasojka

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

3 σπιτικές μάσκες για να ενυδατώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου

Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά από το χλώριο της πισίνας διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved