Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά από το χλώριο της πισίνας διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά

Θέλουμε και το καλοκαίρι τα μαλλιά μας να είναι υγιή, λαμπερά και ενυδατωμένα. Μάθε λοιπόν πώς μπορείς να τα προστατεύσεις από το χλώριο της πισίνας. 

Όταν ακούς τη λέξη χλώριο, το πιθανότερο είναι ότι το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν σε μια πισίνα. Συγκεκριμένα, στην πισίνα που θα έχει το ξενοδοχείο που έχεις επιλέξει για τις διακοπές σου ή εκείνη που είναι κοντά στην περιοχή που μένεις και πηγαίνεις non stop με τις κολλητές.

Χλώριο ίσον χλωρίνη και είναι γνωστό σε όλους. Ήξερες όμως ότι το χλώριο είναι πολύ επιβλαβές για τα μαλλιά σου; Θα σου πω αμέσως τι προκαλεί το χλώριο στην τρίχα. Ενώ το χλώριο κάνει τη σωστή δουλειά για να κρατά το νερό καθαρό και να απομακρύνει τα μικρόβια, μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει τα μαλλιά και το δέρμα.

Λιπαρά μαλλιά και το καλοκαίρι; 4 tips για να το αντιμετωπίσεις

Πες αντίο στα ξηρά μαλλιά μετά… τη βουτιά σου στην πισίνα

Πιο συγκεκριμένα, το χλώριο φθείρει την τρίχα των μαλλιών σου σε μεγάλο βαθμό και αν θέλεις λαμπερά, υγιή μαλλιά σίγουραπρέπει να το αποφύγεις. Όταν βρέχεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά στην πισίνα χάνουν τη λάμψη τους, αφού το χλώριο αφαιρεί φυσικά έλαια από την τρίχα. Τα μαλλιά σου, λοιπόν, γίνονται ξηρά και μοιάζουν ταλαιπωρημένα.

https://www.instagram.com/p/CgNASKWt2B-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι μπορείς να κάνεις για να τα προστατεύσεις από τη φθορά που τους προκαλεί το χλώριο; Σήμερα θα μάθεις!

Βρέξε τα μαλλιά σου πριν μπεις στην πισίνα

Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να οξειδωθούν με το χλώριο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου δεν θα απορροφήσουν το χλώριο. Για να γίνει αυτό βρέξε τα μαλλιά σου πριν βουτήξεις στην πισίνα.

via GIPHY

Συνήθως, οι περισσότερες πισίνες θα έχουν ένα εσωτερικό ή εξωτερικό ντους προσβάσιμο για τους επισκέπτες και ένα ξέβγαλμα με νερό πριν μπεις στην πισίνα είναι το μόνο που χρειάζεσαι.

Leave-in Conditioner

Ένα Leave-in Conditioner είναι το ιδανικό προϊόν για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το χλώριο. Το προϊόν θα σχηματίσει ένα προστατευτικό στρώμα διατηρώντας την τρίχα ενυδατωμένη και βοηθώντας τη να μην απορροφήσει μεγάλη ποσότητα χλωριωμένου νερού.

Χάρισε θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά σου

Το να φροντίζεις τα μαλλιά σου και να τα ενυδατώνεις με προϊόντα γεμάτα θρεπτικά συστατικά είναι το τέλειο αν θέλεις να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το χλώριο. Τα φυσικά έλαια όπως το jojoba και το λάδι καρύδας είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Αυτά τα συστατικά όχι μόνο βοηθούν στην προστασία των μαλλιών, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά για τη θεραπεία των ξηρών μαλλιών, που μπορεί να προκληθούν από την έκθεση σε χλώριο.

Πλύνε καλά τα μαλλιά σου μόλις βγεις από την πισίνα

Ακριβώς όπως πρέπει να προστατεύεις και να βρέχεις τα μαλλιά σου πριν από την έκθεση σε χλώριο, πρέπει να ξεβγάλεις το χλώριο από τα μαλλιά σου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα μόλις βγεις από την πισίνα.

https://www.instagram.com/p/CgMQKr2o6EE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Να ξεπλένεις πάντα καλά τα μαλλιά σου για πέντε λεπτά. It's a must! Μετέπειτα, στο λούσιμο χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner χωρίς σιλικόνες. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να σώσεις τα μαλλιά σου από το χλώριο και να τα διατηρήσεις υγιή, λαμπερά και ενυδατωμένα.

Φόρεσε σκουφάκι κολύμβησης

Ο καλύτερος τρόπος για να εγγυηθεί κανείς την προστασία των μαλλιών σου από το χλώριο είναι… να το αποφύγεις εντελώς. Πώς το κάνεις αυτό; Με το να μην αφήσεις τα μαλλιά σου να έρθουν σε επαφή με το χλώριο.



Μια έξυπνη λύση είναι να φορέσεις στα μαλλιά σου σκουφάκι κολύμβησης για να αποφύγεις εντελώς την επαφή της με το νερό. Μπορεί να μην είναι και η τρελή αδυναμία σου, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bandana: 5 τρόποι για να φορέσεις στα μαλλιά σου το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού

5 τάσεις στις φούστες που θα φέρουν καλοκαιρινό αέρα στην γκαρνταρόμπα σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved