Λιπαρά μαλλιά και το καλοκαίρι; 4 tips για να το αντιμετωπίσεις

Έχεις λιπαρά μαλλιά; 4 tips για «να τους πεις» αντίο!

Αν και υπάρχουν οροί για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος και τα σπρέι που ενισχύουν τη λάμψη, εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά λίγες λύσεις για τους τύπους μαλλιών που εμφανίζουν λιπαρότητα! Αυτό συμβαίνει συνήθως στις κοπέλες που έχουν πιο λεπτή τρίχα μαλλιών. Όταν τα μαλλιά σου δείχνουν λιπαρά, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να τα βαρύνεις με ακόμη περισσότερα προϊόντα.

Trust me, δεν θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις έτσι και ξέρω πολύ καλά ποιο είναι αυτό. Να απαλλαγείς από τη λιπαρότητα των μαλλιών και σήμερα σου έχω 4 tips για να τα καταφέρεις.

It's beauty time: Πώς θα οργανώσεις τα προϊόντα ομορφιάς για να βρίσκεις πάντα αυτό που θέλεις

Τι προκαλεί την λιπαρότητα στα μαλλιά;

Πριν εξετάσουμε πώς να διαχειριστούμε σωστά τα λιπαρά μαλλιά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι τα προκαλεί.

Τις περισσότερες φορές, τα λιπαρά μαλλιά προκαλούνται από τη συσσώρευση υπερβολικού σμήγματος. Όπως ίσως έχεις ακούσει, το σμήγμα είναι ένα φυσικό έλαιο που παράγεται στους σμηγματογόνους αδένες που βρίσκονται κοντά στους θύλακες των τριχών σου. Το σώμα σου μπορεί συνήθως «να πει» πόσο έλαιο χρειάζεται να αναπαράγει για να διατηρήσει το τριχωτό της κεφαλής σου υγιές και ενυδατωμένο.

Δυστυχώς, οι αδένες μερικές φορές προκαλούν υπερβολική παραγωγή σμήγματος, με αποτέλεσμα την υπερβολική ποσότητα λιπαρών που αφήνουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά να φαίνονται λιπαρά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες όπως μια ορμονική ανισορροπία ή εξωτερικούς παράγοντες όπως η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Εφάρμοσε το conditioner με τον σωστό τρόπο

Το conditioner είναι απαραίτητο και για τους λιπαρούς τύπους μαλλιών. Παρέχει μια υγιή δόση ενυδάτωσης, θρέψης και προστασίας που τα λέπια της τρίχας σου δεν μπορούν να λάβουν μόνο από το σαμπουάν. Το κλειδί, ωστόσο, είναι να βρεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες μαλλιών σου.



Ο τρόπος που εφαρμόζεις το conditioner είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας για να ισορροπήσεις την λιπαρότητα. Αυστηρά, πρέπει να το εφαρμόζεις στις άκρες των μαλλιών σου και όχι στο τριχωτό της κεφαλής.

Tip: Ξέπλυνε πολύ καλά τα μαλλιά σου! Μερικές φορές, αυτό που θεωρείς εσύ λιπαρότητα, είναι απλώς σαμπουάν ή conditioner που δεν έχεις ξεπλύνει καλά.

Μη λούζεις συχνά τα μαλλιά σου

Ναι, καλά διάβασες! Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, το να πλένεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου δεν κάνει το καλό που νομίζεις… Να τι συμβαίνει: Ξυπνάς με λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, οπότε λούζεις τα μαλλιά σου για «να το φτιάξεις». Στην πραγματικότητα αφαιρείς από τα μαλλιά σου, το φυσικό σμήγμα.

Η «απάντηση του σώματός» σου θα είναι να το αντικαταστήσει με περισσότερο λάδι, το οποίο μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε υπερπαραγωγή σμήγματος. Το αποτέλεσμα είναι ένας κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ και θα σου αφήνει και πάλι λιπαρά τα μαλλιά!



Για να το καταπολεμήσεις αυτό, δοκίμασε να παραλείψεις το σαμπουάν τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα (αν λούζεις ήδη τα μαλλιά σου κάθε μέρα), καθώς αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να μην το παρακάνεις.

Tip: Επέλεξε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα.

Απλώς μην περιμένεις να δεις αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες μέχρι να εξισορροπηθεί η παραγωγή σμήγματος του τριχωτού της κεφαλής σου.

Μη τα βουρτσίζεις συνέχεια

Το βούρτσισμα είναι τέλειο για να διατηρείς τα κανονικά μαλλιά λεία, αλλά μπορεί επίσης να είναι αντιπαραγωγικό για τα λιπαρά μαλλιά. Τα άτομα με λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να σταματήσουν να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον, το να διατηρείς τις βούρτσες σου καθαρές θα σε εμποδίσει να επαναφέρεις λάδια στα μαλλιά σου.

lipara mallia3

Χρησιμοποίησε ένα Scalp Scrub

Πρόσθεσε ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής, στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Αναζήτησε κάτι που αποτελείται από λεπτές υφές, όπως ζάχαρη (όχι μικροσφαιρίδια). Φρόντισε να εφαρμόσεις σε βρεγμένο τριχωτό της κεφαλής, καθώς το νερό θα λειτουργήσει ως φορέας για το προϊόν. Όταν εφαρμόζεις το scrub, κάνε μικρές, κυκλικές κινήσεις με τις άκρες των δακτύλων σου (ποτέ με τα νύχια σου) για να κάνεις απαλό μασάζ.



Για ένα εύκολο DIY (και vegan!) scrub, μας αρέσει να ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι, δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το αλάτι βοηθά να απαλλάξει το τριχωτό της κεφαλής σας από κάθε νεκρό κύτταρο, βρωμιά ή συσσώρευση, ενώ το ελαιόλαδο βοηθά στην ενυδάτωση. Τα λιπαρά μαλλιά σου μπορούν να θεωρηθούν παρελθόν!

Bye -bye λιπαρά μαλλιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Beach look: 7 στυλ bikini που η Dua Lipa φορά ξανά και ξανά - Πάρε έμπνευση

10 nude manicure για να αναδείξεις το μαύρισμά σου & να γίνεις μια beauty queen

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved