Πώς να περιποιηθείς το δέρμα σου τον χειμώνα

Οι κρύες μέρες ταλαιπωρούν το δέρμα μας, μάθε πως να το αντιμετωπίσεις

Το δέρμα μας πρέπει να το περιποιούμαστε από μικρή ηλικία. Δεν πρέπει να ξυπνήσουμε ξαφνικά στα 30 και να πούμε: AAA να μην ξεχάσω να αγοράσω μια ενυδατική κρέμα. Τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή πως ενυδατωνόταν αυτό το προσωπάκι;

Τοχειμώνα όπως και το καλοκαίρι, πρέπει να προσέχεις το δέρμα σου. Θα ξεκινήσω από το γεγονός ότι πρέπει να βάζεις αντηλιακόκαι τον χειμώνα. Τι νομίζεις ότι επειδή δεν σε καίει ο ήλιος, δεν υπάρχει; Φυσικά και είναι εκεί για να χαλάσει το δερματάκι μας.

Αν χρησιμοποιείς ενυδατική αλλά το πρόσωπο σου ακόμα τραβάει συμβουλέψου την δερματολόγο σου, μήπως χρειαστείς μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα. Και ίσως πρέπει να αλλάξεις το σαπούνι που είχες το καλοκαίρι για να πλένεις το πρόσωπο σου.

Να ενυδάτωνεις συνεχώς τα χέρια σου και τα χείλη σου. Θα σου πρότεινα να έχεις πάντα στην τσάντα σου μια ενυδατική χεριών και ένα lip balm.

Μην κάνεις πολύ καυτό ντους. Το πολύ καυτό νερό έχει την τάση να μας αφυδατώνει. Επέλεξε ένα αφρόλουτρο κρεμοντούς.

Αγόρασε μια πολύ πολύ παχύρευστη ενυδατική σώματος. Να την έχεις στο μπάνιο και μετά το ντουζ να την εφαρμόζεις. Απέφυγε της ενυδατικές με αλκοόλ.

Η απολέπιση καλό θα ήταν να γίνεται μια φορά την εβδομάδα ή και πιο αραιά. Για μεγαλύτερη ευκολία στην εφαρμογή βάλε baby oil.

Μην παραμελείς τα μαλλιά σου. Τι νομίζεις ότι αυτά δεν επηρεάζονται; Η απότομη αλλαγή της ζέστης μέσα στο σπίτι και του κρύου έξω ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας.

Η μάσκα και το conditioner πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Αν χρησιμοποιείς εργαλεία styling χρησιμοποίησε κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν. Θα ανεβεί πολύ σύντομη και μια σπιτική μάσκα για την περιποίηση των μαλλιών. Μείνε συντονισμένη.

Από ότι καταλάβατε η ενυδάτωση είναι το παν. Αυτή όμως πρέπει να έρχεται και από μέσα μας. Καλό θα ήταν λοιπόν να πίνουμε πολύ νερό και να καταναλώνουμε πολλά φρούτα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved