Ξηροδερμία τέλος! Πώς θα φτιάξεις την απόλυτη DIY κρέμα σώματος για βαθιά ενυδάτωση

Θα τη φτιάξεις πανεύκολα με απλά υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι.

Τη χειμερινή περίοδο το δέρμα μας ταλαιπωρείται αρκετά αφού το κρύο το κάνει να φαίνεται ξηρό και θαμπό. Εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από έντονη ξηροδερμία. Ένας από τους πιο κοινούς λόγους εμφάνισής της είναι οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και το έντονο κρύο.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουμε ξηροδερμία, αν χρησιμοποιούμε προϊόντα καθαρισμού σώματος με σκληρή σύνθεση ή αν κάνουμε υπερβολική χρήση σε αντισηπτικά προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη. Η ξηροδερμία εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως τα άκρα, το πρόσωπο αλλά και σε όλα εκείνα τα σημεία του σώματος που υπάρχει έντονη τριβή με τα υφάσματα των ρούχων.

Το γαλάκτωμα σώματος είναι η λύση που έψαχνες

Η ενυδάτωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με τις κρέμες σώματος να αποτελούν την καλύτερη λύση για να προσφέρεις στο δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία. Στην αγορά θα βρεις πολλά body lotions στα οποία αξίζει να επενδύσεις ωστόσο μπορείς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου σπιτικό γαλάκτωμα σώματος.

body lotion1

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση τον χειμώνα! 10 κρέμες σώματος για τέλεια επιδερμίδα

Η απόλυτη diy κρέμα σώματος- Πώς θα τη φτιάξεις

via GIPHY

Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας
1/2 φλιτζάνι έλαιο αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας λάδι βιταμίνης Ε
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κακάο
3/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το κερί, το έλαιο αμυγδάλου και το βούτυρο κακάο. Μόλις λιώσουν πρόσθεσε τη βιταμίνη Ε. Ρίξε το μείγμα σε ένα blender, πρόσθεσε το νερό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα. Μετάφερέ το σε ένα βαζάκι και φύλαξέ το στο ψυγείο.

Πηγή κεντρικής: freepik.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved