Σου μένουν τούφες μαλλιών στο χέρι; Δες τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Η εποχική τριχόπτωση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες μας!

Η χειμερινή περίοδος μπορεί να είναι super WOW αφού έρχεται το κρύο το οποίο συνεπάγεται με χουχουλιάρικα ρούχα, Χριστούγεννα, ζεστή σοκολάτα και άλλα πολλά, αλλά δυστυχώς αν τα αφήσουμε αυτά στην άκρη αυτή η εποχή που διανύουμε βλάπτει τα μαλλιά μας σε μεγάλο βαθμό.

Ενώ είναι φυσιολογικό να χάνονται 50-100 τρίχες σε καθημερινή βάση, η εποχική τριχόπτωση - που παρατείνεται από το φθινόπωρο στις αρχές του χειμώνα- έρχεται να αλλάξει αυτά τα δεδομένα. Το αποτέλεσμα; Να χάνονται παραπάνω από 100 τρίχες καθημερινά από τα μαλλιά σου!

kaia3

H Kaia Gerber έκανε το πιο hot κούρεμα του φθινοπώρου - Εσύ ψήνεσαι για αφέλειες;

Εποχική τριχόπτωση

Έρχεται ο χειμώνας και θα παρατηρήσεις μια σημαντική πτώση των μαλλιών που μπορεί να αισθανθείς ότι είναι ανησυχητική. Αυτό συμβαίνει επειδή η πτώση της θερμοκρασίας και τα χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου ξηρά, εύθραυστα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Παρακάτω σου έχω 5 λόγους για τους οποίους παρατηρείς περισσότερες τρίχες από το κανονικό στη βούρτσα σου αλλά και τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις και να περιορίσεις τη συχνή τριχόπτωση. Πάμε να δούμε;

#1. Ο κρύος αέρας ρουφάει όλη την υγρασία

Ο ατμοσφαιρικός αέρας τραβάει όλη την υγρασία από τα μαλλιά σου.

keimeno11

Όταν συμβαίνει αυτό, τα μαλλιά σου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν και να σπάσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν τα βουρτσίζεις πριν τον ύπνο, ίσως παρατηρήσεις πολλές τρίχες να μένουν βούρτσα σου.

#2. Τα σκουφάκια προκαλούν φθορά στην τρίχα

Μπορεί εσύ να λατρεύεις τα σκουφάκια και να τα φοράς ξανά και ξανά, όμως ίσως να μην ξέρεις τη μεγάλη φθορά που προκαλούν στην τρίχα σου. Για να καταλάβεις, καλύπτοντας τα μαλλιά με σκουφί όλη την ημέρα, δεν επιτρέπεις στην τρίχα να αναπνέει και απομακρύνεις συγχρόνως την υγρασία από αυτή.

Οπότε, όταν δεν χρειάζεται και δεν κάνει πάρα πολύ κρύο, απλά βγάλε το σκουφάκι σου.

#3. Το καυτό νερό αποδυναμώνει την τρίχα

Το μπάνιο με καυτό νερό μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους κύριους λόγους φθοράς της τρίχας μιας και την αφυδατώνει πολύ.

keimeno 22

Για να το αποφύγεις αυτό, να προτιμάς να λούζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό, και στο τέλος- έστω για λίγα δευτερόλεπτα- να ρίχνεις λίγο κρύο νερό, ώστε να παραμένουν ενυδατωμένα, υγιή και λαμπερά.

#4. Κάνε ένα διάλειμμα από εργαλεία styling

Η υπερβολική χρήση ισιωτικών και γενικότερα εργαλείων που έχουν θερμότητα καταστρέφουν και σπάνε την τρίχα με αποτέλεσμα η τριχόπτωση... να είναι εύκολη υπόθεση.



Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί «φωνάζουν» να υπάρχει μέτρο στο styling των μαλλιών με τα εργαλεία θερμότητας και να προτιμάται το στέγνωμα με φυσικό τρόπο.

#5. Αμελείς την υγεία των μαλλιών σου

Όσο περισσότερο αμελείς την υγεία της τρίχας σου, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Η φθορά που προκαλείται στην τρίχα τον χειμώνα, μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου αφυδατωμένα και να φαίνονται αδύναμα και θαμπά.

keimeno 33

Το αποτέλεσμα; Μπερδεμένα, φριζαρισμένα και απεριποίητα μαλλιά κι εσύ με μια βούρτσα να προσπαθείς να τα κουμαντάρεις. Η τριχόπτωση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μονόδρομος...



Ιδανικά, τον χειμώνα πρέπει να επισκέπτεσαι τακτικά τον κομμωτή σου έτσι ώστε να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή, λαμπερά και δυνατά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BLACKPINK: Η Lisa τόλμησε το απόλυτο καρέ κούρεμα και είναι απλά WOW (+10 καρέ για να διαλέξεις)

Σπάνε εύκολα οι άκρες των μαλλιών σου; Κάνε το πείραμα και δες τι φταίει

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved