DIY: Πώς θα φτιάξεις το δικό σου αντισηπτικό - Μυρίζει τέλεια!

Πολύ εύκολα μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το προϊόν που δεν πρέπει αυτήν την περίοδο να λείπει από την τσάντα σου: το αντισηπτικό σου!

Με τον κορονοϊό (επίσημα γνωστό ως COVID-19) να έχει γίνει... μέρος της ζωής μας πια, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα αντισηπτικό χεριών. Ένα υγρό, που θα απολυμαίνει τα χέρια μας, χωρίς όμως να τα αφήνει ξηρά και ταλαιπωρημένα.

Είναι χρήσιμο για την καθημερινότητά σου

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά το πλύσιμο των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πολλές φορές την ημέρα, αλλά όλες ξέρουμε ότι δεν μπορούμε πάντα και παντού να έχουμε διαθέσιμη μια βρύση και λίγο σαπούνι. Και κάπου εκεί... έρχεται το σωτήριο αντισηπτικό χεριών.

Η Teen Queen γράφει: Πώς θα φτιάξεις το ωραιότερο body lotion με λάμψη

via GIPHY

Έκανα, λοιπόν, την έρευνά μου, έψαξα και βρήκα την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το δικό το αντισηπτικό χεριών, μόνη σου στο σπίτι και χωρίς καθόλου κόπο. Εύκολα και γρήγορα, που λέμε!

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας καθαρό οινόπνευμα

1 κουταλιά της σούπας φυτική γλυκερίνη (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι aloe vera gel

15 σταγόνες tea tree oil, το οποίο να σημειωθεί ότι βοηθάει στην αποφυγή στιγμάτων και ερεθισμών και μπορείς να το εντάξεις στο μείγμα σου αν θέλεις να προστατέψεις και για αισθητικούς λόγους τα χέρια σου.

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας

Αποσταγμένο νερό

*Προαιρετικά αν θες να δώσεις και επιπλέον άρωμα, μπορείς να προσθέσεις φλούδα από πορτοκάλι, , λεμόνι ή ακόμη και λεβάντα.



Tip: Μπορείς να βάλεις το μείγμα σου σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι ή ακόμα και σε ένα άδειο μπουκαλάκι από αντισηπτικό, που έχει ξεμείνει στην τσάντα σου, και να έχεις το DIY απολυμαντικό χεριών παντού μαζί σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved