Curl Talk: Tips για ωραία, σγουρά και χωρίς κόμπους μαλλιά στις διακοπές

Rock what your mama gave you!

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος της χαράς, της διασκέδασης, του καλού φαγητού αλλά και της απογοήτευσης όσον αφορά τα σγουρά μαλλιά μου. Όσο και να μου αρέσει ο ζεστός καιρός, τα μαλλιά μου σίγουρα δεν είναι πολύ χαρούμενα γι' αυτό.

Η υγρασία, ο ιδρώτας, τα ζουζούνια…είναι απλά insane (plus, οι ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν τις πρωτεΐνες της τρίχας… Τέλεια!). Και ας το παραδεχτούμε: τα σγουρά μαλλιά το καλοκαίρι δεν είναι πάντα κάτι που αγαπάμε και απολαμβάνουμε. Δεν νομίζω πως είμαι η μόνη που βαριέται τη διαδικασία του λουσίματος καθημερινά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Και εγώ για να λούσω, να βουρτσίσω και να ετοιμάσω τα μαλλιά μου κάνω τουλάχιστον ένα 20λεπτο. Τα μαλλιά μου ταλαιπωρούνται, σπάνε και φριζάρουν κάποιες φορές τόσο πολύ που απλά θέλω να τα κόψω όλα.

#HairGoals! 3 DIY μάσκες για να έχεις απαλά μαλλιά κάθε μέρα

Ωστόσο, πριν πιάσεις στο χέρι σου ένα ψαλίδι (ή κλείσεις ένα ραντεβού στο κομμωτήριο, αν έχεις την υπομονή) υπάρχει ελπίδα! Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές περιποίησης σγουρών μαλλιών. Εάν τις ακολουθήσεις σωστά, το end result σίγουρα θα αξίζει τον κόπο (γι’ αυτό άλλωστε κράτησα τελικά και φέτος το μακρύ μαλλί μου).



Φόρεσε καπέλο

Εάν πρόκειται να κάτσεις όλη μέρα στην παραλία ή να πας βόλτα με σκάφος, πάρε μαζί σου ένα καπέλο για να προστατέψεις τις μπούκλες σου από τον ήλιο. Φόρεσέ το και... θα είναι προστατευμένα τα υπέροχα, σγουρά μαλλιά σου.

pws_frodizw_ta_mallia_moy7.JPG

Κολύμπα με ασφάλεια

Πριν βουτήξεις στην πισίνα ή τη θάλασσα, προστάτεψε τα μαλλιά σου ψεκάζοντάς τα με νερό και εφαρμόζοντας μερικές σταγόνες από το λάδι μαλλιών σου. Το argan oil ή αργανέλαιο και η αλόη βέρα είναι δύο φυσικά συστατικά που προστατεύουν από τον ήλιο.

Χρησιμοποίησε πολύ ενυδατικά προϊόντα μαλλιών

H ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τα σγουρά μαλλιά. Ο κανόνας, λοιπόν, για τα σγουρά μαλλιά το καλοκαίρι είναι να επιλέξεις πολύ ενυδατικά σαμπουάν, μαλακτικές κρέμες και ενυδατικά προϊόντα styling. Τα συστατικά που πρέπει να αγαπάς είναι το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ και το μέλι.

Βάλε μαλακτική κρέμα ή κάνε μάσκα συχνά στα μαλλιά σου

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς conditioner (aka μαλακτική κρέμα) ή μια ενυδατική μάσκα όσο πιο συχνά μπορείς το καλοκαίρι. Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ πλέον μαλακτική, αλλά μόνο μάσκα. Για έξτρα ενυδάτωση, την εφαρμόζω στα μαλλιά μου, τα τυλίγω στην συνέχεια, και τα αφήνω για κανένα 20λεπτο. Μετά τα βουρτσίζω τμηματικά, τα ξεπλένω και τα αφήνω να στεγνώσουν μόνα τους (χρησιμοποιώ σπάνια σεσουάρ, ακόμα και τον χειμώνα).

Ενυδάτωση και μετά το λούσιμο

Μετά το λούσιμο, τα στεγνώνω απαλά με την πετσέτα, τα τινάζω λίγο και στην συνέχεια εφαρμόζω μια nutri-enrich και frizz control κρέμα στις άκρες των μαλλιών μου για έξτρα ενυδάτωση. Στη συνέχεια, πρέπει να τα βουρτσίσω ξανά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved