DIY time! Πώς θα φτιάξεις αντηλιακό balm χειλιών

Για να κρατήσεις τα χείλη σου ενυδατωμένα και προστατευμένα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν εμείς ωστόσο έχουμε ήδη ξεκινήσει τις βουτιές μας στην θάλασσα. Ο ήλιος είναι καυτός γι' αυτό οφείλουμε να προστατευόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο από την ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό για το δέρμα και τα μαλλιά μας ωστόσο αμελούμε την προστασία των χειλιών μας. Ναι, καλά διάβασες!

Η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη στην περιοχή των χειλιών και αν δεν προσέξουμε είναι πιθανό να πάθουμε έγκαυμα. Πίστεψέ με δεν θέλεις να σου συμβεί αυτό. Το έπαθα πέρσι για πρώτη φορά στη ζωή μου και ήταν αρκετά επώδυνο.

Φυσική προστασία

Αυτό που αγνοούσες μέχρι σήμερα είναι πως ορισμένα φυσικά περιέχουν το δικό τους δείκτη προστασίας SPF. Το αιθέριο έλαιο καρότου, το λάδι καρύδας και το βούτυρο καριτέ είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που έχουν αντηλιακή δράση. Σήμερα θα δεις πώς να φτιάξεις εύκολα ένα lip balm με αντηλιακή προστασία.

Πώς θα το φτιάξεις



Yλικά: Μεταλλικό κουτάλι
4 κουταλιές φυσικό κερί μέλισσας
2-3 κουταλιές λάδι καρύδας
2-3 κουταλιές βούτυρο καριτέ
18 σταγόνες αιθέριο έλαιο σπόρων καρότου
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
7 συσκευασίες απλό lip balm

diy balm

Ρίξε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ζέστανέ τα καλά σε μέτρια φωτιά (με την επίβλεψη ενός ενήλικα) μέχρι να λιώσουν καλά. Πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια και ανακάτεψε. Βγάλε το κατσαρολάκι από το μάτι, άφησέ το να κρυώσει και ρίξε το μείγμα σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο. Αποθήκευσέ το στο ψυγείο.

lipbalm1

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved