Σπυράκι VS έρπης στα χείλη: Εσύ ξέρεις να τα ξεχωρίζεις;

Κι όμως! Είναι δύο εντελώς διαφορετικά δερματικά προβλήματα.

Τα χείλη μας εδώ και περίπου έναν χρόνο είναι στο προσκήνιο για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Όχι για τα κραγιόν που δεν φοράμε, βέβαια, αλλά κυρίως για την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της χρήσης μάσκας. Μη μας πεις πως και τα δικά σου χείλη δεν είναι συχνά-πυκνά σκασμένα, γιατί δεν θα σε πιστέψουμε.

Σε όλες μας έχει συμβεί αυτό. Έχει συμβεί, όμως, να εμφανίσουμε και σπυράκια καμιά φορά ή επιχείλιο έρπητα. Ή μάλλον… να έχουμε κάποιο εξόγκωμα που δεν ξέρουμε εν τέλει τι από τα δύο είναι. Είναι σπυράκι στα χείλη ή έρπης;

Αν έχεις έρθει κι εσύ σε τέτοια θέση να αναρωτιέσαι τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή των χειλιών σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Δεν χρειάζεται, όμως, να αγχώνεσαι. Θα σε βοηθήσουμε να μάθεις να ξεχωρίζεις πότε έχεις επιχείλιο έρπητα και πότε σπυράκι.

Αρχίζοντας, λοιπόν, από τον έρπη στα χείλη να σου πούμε πως άπαξ και εμφανιστεί μία φορά θα πορεύεσαι μαζί του για όλη σου τη ζωή. Θα τον εμφανίζεις σε περιόδους έντονου στρες ή όταν έχει τσουχτερό κρύο και η παραμονή του στα χείλη σου θα είναι περίπου για 6-7 μέρες. Θα εμφανίζεται σχεδόν πάντα στο ίδιο σημείο των χειλιών και θα έχει τη μορφή κρούστας.

Για να καταλάβεις, ο επιχείλιος έρπητας προκαλείται από τον ιό που λέγεται HSV-1 και είναι μεταδοτικός. Γι’ αυτό και καλό είναι όταν είναι σε έξαρση να μη δίνεις φιλιά στα αγαπημένα σου πρόσωπα, ούτε και να πίνεις νερό από ποτήρι άλλου ανθρώπου. Αντίστοιχα, αν εσύ δεν έχεις έρπητα, αλλά έχεις κάποιος κοντινός σου άνθρωπος, καλό είναι να μην ανταλλάσσετε φιλιά ή ποτήρια για να προστατευθείς και να μην κολλήσεις.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς αντιμετωπίζεται ο έρπης, αλλά και πώς θα τον ξεχωρίσεις από ένα σπυράκι, κάνε scroll στην παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το μανικιούρ με τη Σταχτοπούτα έχει γίνει viral στο TikTok

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved