3 DIY μάσκες ομορφιάς για να υποδεχθείς το φθινόπωρο

Θα σου χαρίσουν άμεσα όμορφο και λαμπερό δέρμα.

Δεν ξέρω αν το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη σου εποχή, είναι σίγουρα όμως η καλύτερη περίοδος για να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου.

Το καλοκαίρι ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας ταλαιπωρεί πολυ το δέρμα το οποίο αφυδατώνεται περισσότερο από ποτέ. Οι ημέρες αυτές είναι λοιπόν ιδανικές για να του δώσεις την περιποίηση που χρειάζεται και να το προετοιμάσεις για τις μελλοντικές κρύες μέρες του χειμώνα που θα επιβαρύνουν την κατάσταση.

Έχουμε τονίσει αρκετές φορές την δύναμη των DIY θεραπειών. Τα φυσικά συστατικά που περιέχουν είναι φιλικά ακόμη και προς τα κορίτσια με ευαίσθητο πρόσωπο ενώ έχουν ορατά και άμεσα αποτελέσματα. Αυτή τη φορά βρήκαμε 3 πολύ εύκολες και γρήγορες συνταγές για DIY μάσκες ομορφιάς που αξίζει να δοκιμάσεις.

1) Μάσκα με κολοκύθα

Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας κονσερβοποιημένη κολοκύθα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γάλα

Σε ένα μπολ ανακάτεψε μαζί όλα τα συστατικά. Εφάρμοσε σε καθαρό πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και φρόντισε να αποφύγεις την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό.

2) Μάσκα με κανέλα

Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα συστατικά.
Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο πολύ απαλά με κυκλικές κινήσεις και πρόσεξε ώστε να αποφύγεις αυστηρά την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο ζεστό νερό. Μην τρίβεις το πρόσωπο και μην αργήσεις πολύ να την αφαιρέσεις καθώς μπορεί εύκολα να προκαλέσει ερεθισμό, ειδικά εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

3) Μάσκα με cranberry

Υλικά: 6-7 λιωμένα cranberries
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved