5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στα σπυράκια σου

Όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις.

Ποια είναι η πρώτη σου αντίδραση όταν εντοπίζεις ένα σπυρί; Συνεχίζεις να το αγγίζεις προσπαθώντας να το σπάσεις; Πίστεψέ μας το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό είναι να επιδεινώσεις την κατάσταση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά που θα δεις ένα σπυράκι, είναι να μείνεις μακριά. Εμείς βρήκαμε για σένα τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ και σε καμία περίπτωση να επιχειρείς αν θες να απαλλαγείς άμεσα από το πρόβλημα και να έχεις όμορφο, καθαρό δέρμα.

1) Δοκιμάζεις πολλαπλές λύσεις με την ελπίδα να το ξεφορτωθείς πιο γρήγορα

Ναι, γνωρίζουμε καλά ότι θέλεις να εξαφανίσεις asap τα σπυράκια σου αλλά η εφαρμογή πάρα πολλών προϊόντων ταυτόχρονα δεν πρόκειται να έχει αποτελέσματα. Δοκίμασε και μείνε σε μια μόνο μορφή θεραπείας που γνωρίζεις ότι έχει λειτουργήσει στο δέρμα σου με επιτυχία στο παρελθόν. Προσπαθώντας με πολλούς τρόπους ταυτόχρονα θα κάνεις το πρόβλημα χειρότερο.

2) Αγγίζεις με βρώμικα χέρια

Αγγίζοντας το σπυράκι σου με βρώμικα χέρια βοηθάς να εξαπλωθεί η λοίμωξη και να επιδεινωθεί το πρόβλημα. Αυτό θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίσεις περισσότερα σπυράκια ή ακόμα και να κινδυνεύσεις με μόλυνση του δέρματος. Απόφυγε να αγγίζεις το σπυράκι όσο γίνεται αλλά αν πρέπει, βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι απολύτως καθαρά.

3) Χρησιμοποιείς βρώμικα εργαλεία μακιγιάζ πάνω από αυτό

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα εργαλεία του μακιγιάζ σου; Εάν δεν θυμάσαι, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και καθάρισε καλά όλα τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σου. Τα βρώμικα εργαλεία είναι ο no 1 τρόπος μεταφοράς μικροβίων και βακτηρίων στο πρόσωπό σου. Επίσης, επιδεινώνουν το σπυράκι προκαλώντας μέχρι και μόλυνση του δέρματος.

4) Σπας το σπυράκι

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να σπάσεις ένα σπυράκι. Αυτό όχι μόνο θα αφήσει πίσω του σημάδι που θα χρειαστεί εβδομάδες για να φύγει αλλά μπορεί να δημιουργήσεις πληγή, η οποία ίσως οδηγήσει σε λοίμωξη.

5) Προσπαθείς να το αποξηράνεις με DIY μεθόδους

Χρησιμοποιώντας ακραίες μεθόδους DIY που υπόσχονται να στεγνώσουν το σπυράκι όπως οδοντόκρεμα ή τόνερ με βάση το αλκοόλ, θα επιδεινώσεις τη φλεγμονή και θα καθυστερήσεις τη διαδικασία επούλωσης. Δοκίμασε προϊόντα με βάση το σαλικυλικό οξύ που βοηθούν στην μείωση της ερυθρότητας από τα δερματικά ξεσπάσματα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved