5 οφέλη του χαμομηλέλαιου για το δέρμα

Tο ξεχωριστό του άρωμα και οι καταπραϋντικές του ιδιότητες κάνουν το χαμομήλι να ξεχωρίζει από άλλα αιθέρια έλαια.

Εκτός από τα γενικότερα οφέλη που έχει για την υγεία μας το χαμομήλι, το λάδι του χαμομηλιού είναι ένα θαυμάσιο ελιξίριο για το δέρμα μας.

Έχει καταπραυντικές ιδιότητες και συμβάλει σημαντικά στην επούλωση δερματικών πληγών και ελκών. Το χαμομηλέλαιο διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει την ξηρότητα και την ερυθρότητα του ερεθισμένου δέρματος, ενώ καταπολεμά το κνησμό και τους τοπικούς ερεθισμούς.

Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φλεγμονές του δέρματος, όπως ακμή, έκζεμα και διάφορες άλλες δερματικές παθήσεις. Ανακουφίζει δερματικά εξανθήματα, ουλές, ηλιακά εγκαύματα και ηρεμεί κάθε είδους ερεθισμό του δέρματος.

Επιπλέον, ενυδατώνει σε βάθος και απαλύνει τις ατέλειες εξισώνοντας τον φυσικό τόνο του δέρματος, ενώ απομακρύνει τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο, το οίδημα και τις φλεγμονές των ματιών.

Όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά, τα μαλακώνει και ενυδατώνει σε βάθος συγκρατώντας τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας στην τρίχα. Επιπλέον, ενισχύει το χρώμα των ξανθών και ανοιχτόχρωμων μαλλιών προσθέτοντας λάμψη.Χρησιμοποιείται πολύ συχνά και ως λάδι μασάζ αφού χαλαρώνει το σώμα και τους μυς,απομακρύνοντας το στρες.

Δες αναλυτικά στην παρακάτω gallery τα οφέλη του χαμομηλέλαιου στο δέρμα μας.





© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved