Χάλασε το μανικιούρ σου; 6 tips για να μένει αναλλοίωτο και fresh

Τα μυστικά που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα.

Το καλοκαίρι ήρθε πολύ νωρίτερα φέτος και οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη απαρνηθεί τα παστέλ και nude χρώματα, επιλέγοντας πιο έντονες και fun αποχρώσεις για τα νύχια τους.

Τα νύχια και γενικότερα τα δάκτυλα των χεριών είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος επάνω μας και φυσικά το αντίθετο φύλο γι' αυτό οφείλουν να δείχνουν περιποιημένα.

Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για μανικιούρ μπορείς να τα περιποιηθείς μόνη σου στο σπίτι, επενδύοντας σε 3-4 must have προϊόντα όπως λίμα, top coat, κρέμα χεριών, πενσάκι και buffer.

Butter nails! Το κομψό manicure είναι η huge τάση της άνοιξης

6 tips για να δείχνει το μανικιούρ σου σαν καινούριο

Η αλήθεια είναι πως ακόμα κι αν έχεις αφεθεί στα χέρια των nails experts δεν είναι λίγες οι φορές που το μανικιούρ σου φθείρεται σε συγκεκριμένα σημεία και φαίνεται σαν να το έκανες πριν από ένα μήνα.

Αυτό οφείλεται σε πολλούς, διαφορετικούς λόγους όπως πλύσιμο πιάτων, «κακή» τεχνική της μανικιουρίστ ή απλά λόγω δικής σου απροσεξίας.

Δεν σου κρύβω πως οριακά βάζω τα κλάματα (υπερβολικούλα!) κάθε φορά που παρατηρώ ένα χαλασμένο ή σπασμένο νύχι με αποτέλεσμα το βλέμμα μου να στρέφεται διαρκώς εκεί. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου 5 απλά αλλά θαυματουργά tips τα οποία θα βοηθήσουν να διατηρείται αναλλοίωτο το #manicure σου για περισσότερο καιρό.

nyxia2.jpg

1) Πες ναι στο λαδάκι για τα πετσάκια (cuticle oil)

Για να παραμένουν μαλακά τα πετσάκια καλό είναι να χρησιμοποιούμε καθημερινά λάδι νυχιών και φυσικά αμέσως μετά την τελευταία στρώση του βερνικιού. Οι βιταμίνες που περιέχονται στο λάδι θα κρατήσουν τα νύχια και τα πετσάκια σου ενυδατωμένα με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερες πιθανότητες να χαλάσουν ή να σπάσουν. Αν δεν έχεις λάδι νυχιών στο νεσεσέρ σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας.

2) Απόφυγε τις πολλές στρώσεις

Εκτός από τη βάση και το top coat φρόντισε να εφαρμόσεις μόνο 1-3 στρώσεις του βερνικιού και απόφυγε την υπερβολή. Αν περάσεις το νύχι με πολλές στρώσεις του χρώματος είναι πολύ πιθανό να ξεφλουδίσει ή να χαλάσει.

3) Δώσε έμφαση στις άκρες

Πέρασε πολύ καλά το βερνίκι σε όλη την επιφάνεια του νυχιού μέχρι τις άκρες. Κάνε ακριβώς το ίδιο με το top coat για να «κλειδώσεις» το αποτέλεσμα.

4) Το top coat θα κάνει το μανικιούρ σου σαν καινούριο

Προηγουμένως σου είπαμε να μην υπερβάλλεις με τις ποσότητες του βερνικιού αυτό ωστόσο δεν ισχύει με το top coat. Αν θες το μανικιούρ σου να δείχνει λαμπερό και σαν καινούριο πέρασε μια στρώση από top coat ανά 3 περίπου ημέρες.

https://www.instagram.com/p/C54hvIBsoGB/

Αυτά είναι τα 4 hot χρώματα στο manicure τώρα

5) Μη ξεχνάς τα γάντια

Αν πλένεις διαρκώς πιάτα στο σπίτι ή λούζεσαι σε καθημερινή βάση, επένδυσε σε ένα ζευγάρι γάντια τα οποία θα προστατεύσουν το μανικιούρ σου.

6) Μείνε μακριά από το καυτό νερό

Το ζεστό νερό τείνει να εισχωρεί μέσα στο νύχι με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερες πιθανότητες να φθαρεί το βερνίκι σου.

Στο video που ακολουθεί θα δεις περισσότερα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved