5 δημιουργικοί τρόποι να αποθηκεύσεις τα βιβλία σου (και όχι δεν εννοούμε άλλη μία βιβλιοθήκη)

Αν έχεις βαρεθεί να βλέπεις κάθε μέρα τη βιβλιοθήκη σου με κάμποσα βιβλία επάνω της, σου έχουμε τη λύση. 

Είναι λογικό τα βιβλία να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και καλώς είναι μιας και διευρύνουν τους ορίζοντές μας. Παρ' όλα αυτά πόσες φορές δεν έχεις τακτοποιήσει τα βιβλία στη βιβλιοθήκη σου είτε αναλόγως του τίτλου τους είτε ανάλογα με το χρώμα που έχουν στο εξώφυλλό τους;

Αν έχεις βαρεθεί όλους αυτούς τους τρόπους οργάνωσης και θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στα αγαπημένα σου βιβλία εμείς σου βρήκαμε 5 εναλλακτικούς τρόπους για να τα αποθηκεύσεις μέσα στο σπίτι σου.

1. Χρησιμοποίησέ τα και ως διακοσμητικά

Μπορείς να πάρεις κάποια από τα αγαπημένα σου βιβλία ή κάποια που να πέχουν ενδιαφέροντα χρώματα στο εξώφυλλό τους και να τα βάλεις είτε πάνω στο τραπέζι του σαλονιού σου είτε πάνω σε ένα βοηθητικό τραπεζάκι που μπορεί να έχεις σε μια γωνιά του σπιτιού σου. Φτιάχνοντας μια μικρή στοίβα από βιβλία μπορείς να ολοκληρώσεις την νέα σου διακόσμηση προσθέτοντας πάνω τους κάποιο κερί ή κάποιο γλαστράκι.

2. Τοποθέτησέ τα στο τραπέζι της τηλεόρασης ή σε κάποιο αντίστοιχο βοηθητικό έπιπλο

Μπορείς να βάλεις κάποια από τα βιβλία σου είτε στο έπιπλο της τηλεόρασής σου είτε σε κάποιο άλλο μικρότερο έπιπλο του σπιτιού σου κερδίζοντας αφενός έξτρα χώρο αποθήκευσης, προσθέτωντας παράλληλα και μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά.

pexels-cup-of-couple-6963787.jpg

3. Τοποθέτησέ τα στο τζάκι σου

Όχι δε σου λέμε να τα κάψεις. Αν έχεις, όμως ένα τζάκι το οποίο δεν λειτουργεί και δεν το χρησιμοποιείς μπορείς να το αξιοποιήσεις τοποθετώντας μέσα τα βιβλία σου με όμορφο τρόπο. Και εδώ μπορείς να προσθέσεις και κάποια άλλα διακοσμητικά πάνω από τα βιβλία. Ειδάλλως αν το τζάκι σου δουλεύει κανονικά μπορείς να τα βάλεις πάνω στον μικρό ραφάκι που συνήθως έχει.

svetlana-gumerova-GbjhQxYG4zU-unsplash.jpg

4. Βάλτα σε μια τροχήλατη ραφιέρα

Τελευταία υπάρχουν κάποιες τροχήλατες ραφιέρες, οι οποίες είναι ναι μεν βοηθητικές γιατί μπορείς να βάλεις επάνω τους ότι αντικείμενο θες - από τα φρούτα στην κουζίνα σου μέχρι τα καλλυντικά σου στο μπάνιο - αλλά παράλληλα βγαίνουν και σε ότι χρώμα θες για να μπορέσεις να τα συνδυάσεις με τα χρώματα του δωματίου σου ή του σπιτιού σου. Εκεί μπορείς να βάλεις και κάποια από τα βιβλία σου ή κάποια από αυτά που δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις ακόμα.

unknown_158876203_3787220478032039_1070167577912412493_n.jpg

5. Κάντα μέρος της διακόσμησης του χώρου χωρίς να τα τοποθετήσεις κάπου συγκεκριμένα

Ναι, τώρα μάλλον σε μπερδέψαμε λίγο. Αυτό που θέουμε να πούμε είναι πως δε χρειάζεται να τοποθετήσεις απαραίτητα τα βιβλία σου σε κάποιο έπιπλο. Μπορείς να τα έχεις μέσα στον χώρο ή του σαλονιού σου ή του δωματίου στιβαγμένα όμως ωραία - και εννοείται όχι κατεβάζοντας όλη τη βιβλιοθήκη σου κάτω. Κι εδώ μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και να φτιάξεις μια ωραία χρματιστή σύνθεση που θα ταιριάζει στο χώρο.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved