Girly Stories: «Τι θα ήθελα να ξέρω πριν πάω στο Πανεπιστήμιο»

Τρεις γυναίκες «ανοίγουν» την καρδιά τους, αποκαλύπτοντας τις δικές τους, προσωπικές εμπειρίες.

Το επόμενο βήμα που έπεται των σχολικών, μαθητικών σου χρόνων είναι το Πανεπιστήμιο. Ακούγεται συναρπαστικό, αλλά συνάμα και αρκετά τρομακτικό, αφού το μυαλό «τρέχει», κάνει σενάρια, φαντάζεται διάφορα πράγματα, τα οποία μπορεί και να μην υφίστανται καν στην πραγματικότητα.

Και ερχόμαστε εμείς εδώ για να σου βάλουμε ένα φρένο και να σου λύσουμε όλες τις απορίες για αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής σου, για εκείνο το καινούργιο μονοπάτι, που έχεις κληθεί να ακολουθήσεις. Κάθισε αναπαυτικά και διάβασε τις παρακάτω ιστορίες τριών γυναικών, που αποκαλύπτουν τις προσωπικές πανεπιστημιακές τους εμπειρίες, χωρίς φόβο και πάθος, αλλά πάντα με το χέρι στην καρδιά!

Πανεπιστήμιο...και τώρα τι γίνεται;

Η Maxie McCoy, παρουσιάστρια και executive producer του «Woman ON» αποκαλύπτει πως τα δυο βασικότερα πράγματα, τα οποία της προσέλκυσαν το ενδιαφέρον στο Πανεπιστήμιο ήταν η αδελφότητα και η δημιουργική έφραση. «Ήμουν παίκτρια volley, αλλά ήξερα, επίσης, πως ήμουν εκεί για να σπουδάσω Δημοσιογραφία, να γράφω και να δημιουργώ. Επένδυσα χρόνο στον εαυτό μου και μου έδωσα χώρο, για να μπω στο κλίμα του Campus. Για εμένα το μεγαλύτερο μάθημα ήταν να είμαι ανοιχτή στο να δοκιμάζω νέα πράγματα. Ακολούθησα μαθήματα, που με έβγαλαν από το comfort zone μου, έκανα νέες γνωριμίες, συναναστράφηκα με επιτυχημένους ανθρώπους του χώρου, που ήθελα να ακολουθήσω από μικρή. Η συμβουλή που θα έδινα στους νέους φοιτητές είναι να ακολουθούν τα όνειρά τους και να βάλουν καλά στο μυαλό τους, πως σημασία έχει να κάνεις την αρχή, όσο δύσκολη κι αν είναι».

Η Jasmine Crowe, ιδρυτής και CEO του «GOODR», ομολόγησε πως στο Πανεπιστήμιο ήθελε απλώς να περάσει καλά, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε εμπορικό κέντρο, αλλά και ως bartender. «Από ένα σημείο κι έπειτα άρχισα να πιέζομαι. Τα δίδακτρα, το ενοίκιο, οι υποχρεώσεις, οι εργασίες, τα επαγγελματικά...όλα έμοιαζαν «βουνό». Έτσι, αποφάσισα να οργανωθώ και να μπω σε ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα, ώστε να καταφέρω να τα ισορροπήσω όλα και να τα βγάλω εις πέρας. Όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτές οι εμπειρίες κατάφεραν να με οδηγήσουν στην πραγματική ενηλικίωση και ανεξαρτησία μου».

Τέλος, η Samantha Feher, Editorial Assistant στο «Cosmopolitan», θα χαρακτηρίζε την εμπειρία της...πειραματική. Μεγαλώνοντας σε μια μικρή πόλη στο New Jersey πέρασε τη ζωή της μέσα σε μια «φούσκα», ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον από όλες τις απόψεις, οπότε η εμπειρία του Πανεπιστήμιου, αλλά και αργότερα η εισαγωγή της στην αγορά εργασίας, ήταν κάτι το εξωπραγματικό για την ίδια. «Το μόνο που θα άλλαζα, θα ήταν οι στόχοι μου.

Έθετα στόχους, που ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθούν, με πίεζα υπερβολικά πολύ και ήμουν τόσο αυστηρή με τον εαυτό μου σε σημείο, που δε με άφηνα να πάρω ανάσα. Μην κάνεις τα δικά μου σφάλματα και απόλαυσε τη διαδρομή!».

Το Πανεπιστήμιο σε περιμένει και τα φοιτητικά σου χρόνια, σίγουρα, δεν θα χαρακτηριστούν μόνο από τρελό clubbing, ξενύχτια με φίλους και ταξίδια, αλλά πολύ παραπάνω από εργασίες, διάβασμα και εξεταστικές. Ωστόσο, μην ανησυχείς! Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, έχουμε τρομάξει, αγχωθεί, στενοχωρηθεί, αλλά και χαρεί με τις επιδόσεις και την προσπάθειά μας. Το μόνο που απαιτείται είναι πειθαρχία, συνέπεια, οργάνωση και όλα θα γίνουν!

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved