Το κλειστό κινητό & 2 ακόμη tips θα σε βοηθήσουν να συγκεντρώνεσαι ASAP

Σου αποκαλύπτουμε τα μυστικά συγκέντρωσης που θα σου λύσουν τα χέρια!

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Καθισμένοι στο γραφείο μας, με δεκάδες βιβλία μπροστά μας, πληθώρα πληροφοριών να μας περιμένει να την αποστηθίσουμε το γρηγορότερο δυνατό και εργασίες, τις οποίες πρέπει να παραδώσουμε την αμέσως επόμενη ημέρα. Η πιο συνηθισμένη αντίδραση σε αυτή την περίπτωση είναι ο πανικός, το άγχος, το στρες και η συνεχής προσπάθεια να συγκεντρωθούμε, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο χρήσιμα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε από σήμερα κιόλας, τα οποία θα μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη;

9 μαγικές ασκήσεις που πρέπει να κάνεις για αποτελεσματικότερο διάβασμα (+vid)

Τι μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς

Κλείσε το κινητό σου

Περιόρισε τους περισπασμούς τώρα! Πώς θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς και να αποδώσεις στις υποχρεώσεις σου, αν βομβαρδίζεσαι από πληροφορίες κάθε πέντε λεπτά; Θέσε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης, βάλε το στη δόνηση και ρίξε τη συσκευή στο σακίδιό σου.

SYGENTRWSI1

Multitasking or not?

Μπορεί να αισθάνεσαι πως όταν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα είσαι πιο παραγωγική, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Αντιθέτως, το multitasking αποτελεί τον «θάνατο» της συγκέντρωσης, διότι, αποδεδειγμένα, προσπαθείς να δώσεις βάση σε δεκάδες, διαφορετικές δραστηριότητες, τις οποίες στο τέλος θα αφήσεις ημιτελείς και το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό.

Κάνε switches σε καθημερινές συνήθειες

Βεβαιώσου πως ενυδατώνεσαι επαρκώς πίνοντας αρκετό νερό σε ημερήσια βάση, κοιμήσου οκτώ με εννέα ώρες και πρόσθεσε τροφές που εντείνουν τη συγκέντρωση στο καθημερινό διατροφικό σου πρόγραμμα, όπως το πράσινο τσάι, τα blueberries, τα αυγά, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Εν τέλει, οι μικρές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δες θεαματική αλλαγή στη συγκέντρωσή σου και στον τρόπο που αποδίδεις στις υποχρεώσεις της εβδομάδας και στο φορτωμένο σου πρόγραμμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις βρήκαμε τον πιο safe και έξυπνο τρόπο για να διαβάζεις απερίσπαστη

Με ποιες τροφές θα ενισχύσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου για να «σκίσεις» στις Πανελλήνιες

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved