Βρήκαμε τα βιβλία που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το Stranger Things

Οι συντάκτριες του Teen Queen επιλέγουν.

Η αλήθεια είναι πως οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο ή έστω όσο εμείς θα θέλαμε να έχουμε. Σχολείο, φροντιστήριο και λοιπές υποχρεώσεις είναι στο repeat κι εμείς καταλήγουμε να χαλαρώνουμε μετά από μια κουραστική ημέρα, βλέποντας διάφορες σειρές ή ταινίες στην τηλεόραση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να θυμηθούμε μια απλή αλλά θαυματουργή απασχόληση: το διάβασμα. Μας κάνει καλό για πολλούς λόγους αφού μαθαίνουμε νέα πράγματα, διευρύνουμε την φαντασία μας ενώ σύμφωνα με έρευνες γινόμαστε πιο ευφυείς. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα βιβλία που πραγματικά αξίζουν λίγο από το χρόνο σου όμως εμείς σήμερα θα εστιάσουμε στα Sci-Fi, δηλαδή τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Όλες οι συντάκτριες του Teen Queen επίλεξαν το αγαπημένο τους βιβλίο το οποίο σου προτείνουν να βρεις και να διαβάσεις.

Χριστίνα

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα πρόσφατα και στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι ευχάριστο, διαφέρει από τα κλασσικά βιβλία και καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα.

dioptrabiblio

Στην παγίδα του χρόνου- Μarisha Pessl

Η Μπίατρις δεν έχει μιλήσει στους κολλητούς της μετά τον μυστηριώδη θάνατο του αγοριού της, του Τζιμ. Τώρα, έναν χρόνο αργότερα, θα πρέπει να τους συναντήσει. Είναι όλοι τους πλούσιοι, όμορφοι και πιθανότατα επικίνδυνοι, καθώς η Μπίατρις είναι σίγουρη ότι κάποιος από αυτούς γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη.

Επιστρέφει στο Γουίνκροφτ, την παραθαλάσσια έπαυλη όπου πέρασαν τόσες νύχτες με μυστικά, έρωτες και σχέδια να αλλάξουν τον κόσμο, ελπίζοντας ότι θα φτάσει στον πυρήνα των σκοτεινών ερωτήσεων που τη βασανίζουν σχετικά με τον θάνατο του Τζιμ. Καθώς όμως η επίσκεψη εξελίσσεται σε μια θολή βραδιά από βεβιασμένα αστεία και ανεξιχνίαστες σιωπές, η Μπίατρις διαισθάνεται ότι ποτέ δεν πρόκειται να μάθει την αλήθεια.

Τότε ένας μυστηριώδης άνδρας χτυπάει την πόρτα. Με απόλυτη φυσικότητα, τους ανακοινώνει το αδιανόητο: ο χρόνος γι’ αυτούς έχει κολλήσει και μπορεί να ξεκολλήσει μόνο αν οι πρώην φίλοι πάρουν μια συγκλονιστική απόφαση. Τώρα η Μπίατρις έχει μια τελευταία ευκαιρία να βρει τις απαντήσεις... και να ζήσει.

Ποιος θα γλιτώσει από την Παγίδα του Χρόνου;

Νατάσσα

vivlio sci fi

Για να είσαι fan του sci-fi, τότε δεν μπορεί να δηλώνεις ακόλουθος του George R. R. Martin, του δημιουργού και «πατέρα» του Game of Thrones. Είτε ανήκεις σε εκείνους που του αφιερώθηκαν με την έλευση της σειράς, είτε αν η αγάπη σου για το mastermind εκδηλώθηκε off-screen, μέχρι να βγουν οι νέες τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά και το επόμενο βιβλίο που θα δικαιώσει -ελπίζουμε- την ιστορία, βιώνεις μία ξηρασία. Το Westeros δεν είναι στην παρούσα φάση εδώ για να σου κρατάει συντροφιά με όλες τις ίντριγκες των Οίκων που περιλαμβάνει. Γι' αυτό και ήρθε η ώρα για το βιβλίο που θα σε βγάλει από αυτήν τη σύγχυση.


Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων, George R. R. Martin

Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων είναι ουσιαστικά ένα prequel των γεγονότων που έχεις δει / διαβάσει σχετικά με τη σειρά του Game of Thrones. Περιλαμβάνει τρεις ιστορίες από την εποχή της δυναστείας των Targaryen, που θα σε κάνουν να μην μπορείς να ξεκολλήσεις από τις σελίδες του.

Υπόθεση:

Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων λαμβάνει χώρα σχεδόν έναν αιώνα πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones και περιλαμβάνει τρεις ιστορίες που αποτελούν το προοίμιο του αριστουργήματος του George R. R. Martin με τίτλο Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Οι περιπέτειες αυτές, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένες σε έναν τόμο, αφηγούνται γεγονότα από την εποχή που η δυναστεία των Ταργκάρυεν εξακολουθεί να κατέχει τον Σιδερένιο Θρόνο και οι μνήμες από την ύπαρξη της τελευταίας δράκαινας παραμένουν ακόμη ζωντανές.

Ο νεαρός, αφελής, αλλά γενναίος περιπλανώμενος ιππότης σερ Ντάνκαν ο Ψηλός υπερέχει των αντιπάλων του – αν όχι σε πείρα, σίγουρα σε ανάστημα. Στις περιπέτειές του τον συνοδεύει ο μικροσκοπικός του ακόλουθος, ένα αγόρι ονόματι Εγκ – του οποίου το πραγματικό όνομα (και επτασφράγιστο μυστικό) είναι Αίγκον Ταργκάρυεν. Παρόλο που σε ολόκληρο το Γουέστερος δύσκολα θα έβρισκε κανείς πιο απίθανους ήρωες, το μέλλον επιφυλάσσει σε αυτούς τους δύο ένα σπουδαίο πεπρωμένο… καθώς και ισχυρούς εχθρούς, βασιλικές ίντριγκες κι εξωφρενικά κατορθώματα.

Ανθία

Αν θέλεις να διαβάσεις ένα βιβλίο που θα συνδυάζει ρομαντισμό, φαντασία και σασπένς τότε αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για 'σένα. Το βιβλίο «Η Σκακιέρα των θεών» διαθέτει δράση και μια πλοκή που θα σου κόψει την ανάσα.

h skakiera twn thewn copy

Η σκακιέρα των θεών της Richelle Mead

Υπόθεση:
Σε έναν φουτουριστικό κόσμο, που παραλίγο να καταστραφεί, ο Τζάστιν Μαρτς, πρώην ερευνητής θρησκευτικών ομάδων, καταλήγει στην εξορία μετά από μια αποτυχημένη αποστολή. Η μοίρα αυτή αφήνει τον ευφυή ακόλουθο γεμάτο πικρία και ελεύθερο να ενδώσει στις καταχρήσεις. Ξαφνικά, ο Τζάστιν καλείται ξανά στη ΔΕΒΑ (Δημοκρατία Ενωμένης Βόρειας Αμερικής) για μια περίεργη αποστολή – να διαλευκάνει μια σειρά τελετουργικών φόνων που βρίθουν από φαινομενικά ανεξήγητα γεγονότα.

Η νέα συνάδελφος και σωματοφύλακάς του, η Μέι, είναι πραιτοριανή, μία από τους επίλεκτους και φονικότερους υπερστρατιώτες της ΔΕΒΑ. Η ανεξήγητη ομορφιάς της και η αριστοκρατική ανατροφή της εξάπτουν την περιέργεια του Τζάστιν μολονότι η αληθινή φύση της κρύβει περισσότερο κίνδυνο απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Μυστηριώδεις εχθροί και δυνάμεις, μεγαλύτερες απ’ ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αρχίζουν να συγκεντρώνονται στις σκιές και προετοιμάζονται να επανακτήσουν έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι απλώς πιόνια στη σκακιέρα τους.

Η Σκακιέρα των Θεών είναι το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς Εποχή Χ της Richelle Mead και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στην τεράστια επιτυχία της best seller σειράς Vampire Academy: είναι αισθησιακό, ρομαντικό, με ακαταμάχητους χαρακτήρες και μυθολογικές ίντριγκες· επίσης, διαθέτει δράση και σασπένς που κόβουν την ανάσα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved