Η νέα γενιά μάς κάνει υπερήφανους κι αυτά είναι τα «χρυσά» κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Αυτές τις μέρες που τα προβλήματα της κοινωνίας είναι τόσα πολλά δύο νεαρά κορίτσια έδωσαν ελπίδα στη χώρα μας για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Η Εστέλλα Καραμανίδου και η Βασιλική Θάνου, μαζί με την αναπληρωματική Ισμήνη-Μαρία Καραβασίλη κατάφεραν να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, στην κατηγορία του ελεύθερου ντουέτου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων 2023.

Η νίκη τους αυτή πέραν της ιστορικής της σημασίας, αφού είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας ανεβαίνει στο πρώτο βάθρο στο συγκεκριμένο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο (σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία), είχε και μία ακόμα σημασία για τα δύο κορίτσια, αφού φέτος διεξάχθηκε στην Ελλάδα, στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Η Βασιλική δήλωσε για την επιτυχία τους: «Ήταν το μεγάλο μας όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δουλέψαμε σκληρά και το πιστεύαμε αυτό βγήκε και μέσα στο νερό, στη χορογραφία μας και μπορέσαμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε πολύ περήφανες γι' αυτό το μετάλλιο, που είναι και χρυσό, για την Ελλάδα και για μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες. Είμαστε στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία και όσο περισσότερο διακρινόμαστε, τόσο πιο λαμπρό θα προοιωνίζεται το μέλλον της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης»,

ενώ η Εστέλλα συμπλήρωσε: «Το περιμέναμε πώς και πώς, το πιστέψαμε και πετύχαμε το μεγάλο στόχο. Και πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα γιατί το αξίζουμε. Το όραμα για το μέλλον, ναι, είναι ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το χρυσό δεν ήταν η μόνη επιτυχία

Tα δύο 15χρονα κορίτσια δεν κέρδισαν μόνο το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο στην κατηγορία «ελεύθερο ντουέτο» της καλλιτεχνικής κολύμβησης αλλά νωρίτερα είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «μικτό combo» μαζί τις συναθλήτριές τους Αντωνία Μπόκου, Νικολέτα Καλτσογιάννη, Ισμήνη Καραβασίλη, Αργυρίνα Κοντού, Αρτεμη Κουτράκη, Ηλέκτρα Ράπτη, Δανάη Τσαπραλή και Γεωργία-Μυρτώ Ζαγκανά.

Παράλληλα, η Εστέλλα Καραμανίδου είχε βγει στον τελικό της κατηγορίας «ελεύθερο solo».

Η Εστέλλα, η Βασιλική αλλά και τα υπόλοιπα κορίτσια και όσα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό παράλληλα με τα μαθήματα του σχολείου τους - καταφέρνοντας πολύ συχνά να φέρνουν επιτυχίες στη χώρα μας - είναι το παράδειγμα που έψαχνες για να δεις ότι όλα μπορούν να γίνουν και πως αν θέσεις έναν στόχο, όσο «φοβερός» και δύσκολος φαίνεται στην αρχή, πάντα μπορείς να τα καταφέρεις.

Πηγή φωτογραφιών: koe.org.gr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved