Πώς θα καταλάβεις όταν κάποιος σου λέει ψέματα από τη γλώσσα του σώματός του

Ορισμένες φορές και μόνο οι κινήσεις που κάνει μπορούν να δείξουν τι συμβαίνει

Σου έχει τύχει να μιλάς με κάποιον για ένα θέμα, να ορκίζεται ότι σου λέει την αλήθεια, αλλά εσύ για κάποιον λόγο να έχεις την αίσθηση ότι σου λέει ψέματα; Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση είναι δύσκολη, γιατί, από τη μία δε θες να επιμένεις και να κάνεις λάθος, αλλά, από την άλλη, κάτι δε σου πάει καλά και δεν μπορείς να το αφήσεις πίσω σου. Το ήξερες, όμως, ότι συγκεκριμένες κινήσεις του σώματος κάποιου πολλές φορές σου δείχνουν αν εκείνος λέει αλήθεια ή ψέματα;

giphy

Πηγή: giphy

Παραδείγματα ότι κάποιος λέει ψέματα μπορεί να είναι:

- Όταν κάνει έντονες κινήσεις με το κεφάλι του, όπως να το γύρει στο πλάι ή πίσω, γιατί δείχνει ότι μπορεί να σκέφτεται να πει μια απάντηση.

- Όταν κάνει νευρικές κινήσεις, όπως όταν ακουμπάει επανειλημμένα το πρόσωπό, όταν έχει τα χέρια του γύρω από στόμα κι μαζεύει ρούχα και πράγματα.

- Όταν κάνει κινήσεις που σημαίνουν κάτι αντίθετο από αυτά που λέει, όπως το να λέει «ναι» αλλά να γνέφει αρνητικά το κεφάλι και το αντίστροφο.

- Όταν ξαφνικά φαγουρίζεται ή κρυώνει, σαν αποτέλεσμα της πρόκλησης άγχους από την ερώτηση που δε θέλει να απαντήσει.

- Όταν κρύβει το στόμα και τα μάτια του για σύντομες στιγμές: Μία υποσυνείδητη κίνηση που γίνεται σα να προσπαθεί να κρύψει το ψέμα του από εσένα.

- Όταν επαναλαμβάνει συνεχώς αυτό που λέει, γιατί μπορεί να είναι δείγμα ότι προσπαθεί να πείσει, εκτός από εσένα, και τον ίδιο του τον εαυτό ότι το ψέμα του είναι η αλήθεια ή ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να βρει τι να πει.

- Όταν σου λέει πάρα πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες για να βγάλει την εικόνα του ανοιχτού ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να κρύψει.

- Όταν έχει επιθετικό τόνο, γιατί έτσι προσπαθεί να βγάλει το φταίξιμο από τον ίδιο και να το περάσει σε εσένα. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, που λένε.

Δες περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.



Διάβασε επίσης: Γιατί ο σκύλος σου γυρίζει το κεφάλι του στο πλάι;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved