Mastercard: Βρες τη μέντορα που θα οδηγήσει την καριέρα σου στην κορυφή!

Μέσα από το επιτυχημένο Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard.

Μόλις ολοκλήρωσες τις σπουδές σου και αναρωτιέσαι ποιο είναι το πρώτο βήμα για να κάνεις μια δυναμική είσοδο στην αγορά εργασίας; Είσαι μία αριστούχος της πληροφορικής, αλλά σκέφτεσαι ότι ο βαθμός του πτυχίου σου δεν αρκεί για να ξεπεράσεις τα έμφυλα εμπόδια του κλάδου σου και να κατακτήσεις τη δική σου επαγγελματική κορυφή; Μήπως υπάρχουν μέρες που αισθάνεσαι πως εκείνη η προαγωγή που ονειρεύεσαι δε θα έρθει, παρότι δίνεις το 100% του εαυτού σου στο γραφείο; Άραγε, σκέφτεσαι και εσύ συνεχώς ποιες είναι οι προσθήκες που θα κάνουν το βιογραφικό σου ακαταμάχητο;

Αν αναγνώρισες τον εαυτό σου σε κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις ή απλώς, δεν ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, για να γίνουν τα επαγγελματικά σου όνειρα πραγματικότητα, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προκλήσεις στο ξεκίνημα της καριέρα της. Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσεις αυτές τις προκλήσεις να σε σαμποτάρουν και να επιβραδύνουν την πορεία σου.

Τι μπορείς να κάνεις; Τι θα έλεγες να αποκτούσες μία «σύμμαχο»; Μία έμπειρη μέντορα, η οποία έχει βρεθεί στη θέση σου και γνωρίζει πώς να σε βοηθήσει να «κυνηγήσετε» μαζί αυτό το κάτι καλύτερο που σου αξίζει;

Πού θα βρεις αυτήν την έμπειρη και αξιόπιστη μέντορα, που θα σε εμπνεύσει; Μέσα από το επιτυχημένο Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard, σε συνεργασία με το Women On Top που, για μια ακόμη χρονιά, δίνει την ευκαιρία σε 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring, και σου προσφέρει την ώθηση, τη στήριξη και την ενδυνάμωση που χρειάζεσαι, για να κατακτήσεις την καριέρα που ονειρεύεσαι!

Picture2.jpg

Με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορείς και εσύ να ξεχωρίσεις στον κλάδο σου

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως στο επαγγελματικό μας ξεκίνημα, όλες είχαμε απορίες και προβληματισμούς σχετικά με το προς τα πού και κυρίως με ποιο τρόπο να κατευθύνουμε την καριέρα μας.

Ήμασταν γεμάτες αμφιβολίες για τον εαυτό μας, ανησυχίες και υψηλές φιλοδοξίες, τις οποίες δεν ξέραμε με ποιον να μοιραστούμε. Μάλιστα, αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα επιβεβαίωσε και η έρευνα της Mastercard με το Women On Top, «Γυναίκες σε αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών». Βλέπεις, η συγκεκριμένη έρευνα εκτός των άλλων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες ερχόμαστε συχνά αντιμέτωπες με προκλήσεις, ιδιαίτερα στα πρώτα μας επαγγελματικά βήματα. Και είναι αυτά τα ευρήματα της έρευνας που αποτέλεσαν έναυσμα για τη Mastercard όχι μόνο να συνεχίσει, αλλά και να εξελίσσει κάθε χρόνο τις δράσεις της πάνω σε αυτόν τον τομέα, ώστε κάθε νέα γενιά γυναικών που μπαίνει στην αγορά εργασίας, να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τους στόχους της και να συμβάλει, με τον τρόπο της, ώστε να τη βελτιώσει και να την κάνει πιο ισότιμη!

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο, ενώ μπορείς να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου έως και τις 9 Απριλίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ. Και κατά την άποψή μας, ειλικρινά δεν πρέπει να χάσεις αυτήν τη σπουδαία ευκαιρία!

Picture3.jpg

Γιατί στο ξεκίνημά σου αξίζει να έχεις στο πλευρό σου μία έμπειρη μέντορα

Σκέψου απλώς πόσο πιο σίγουρη θα αισθάνεσαι για τα επόμενα βήματά σου, αν έχεις στο πλευρό σου μία έμπειρη και αξιόπιστη επαγγελματία, η οποία γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνεις και πώς να κινηθείς, για να κατακτήσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις mentees του περσινού Live A Legacy Mentoring Program, η συμβολή των μεντόρων από το δίκτυο του Women On Top, ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για την πορεία και την ανάπτυξή τους. Διότι οι μέντορες του Live A Legacy Mentoring Program έχουν βαθιά επαγγελματική εμπειρία και ενσυναίσθηση, δύο «εργαλεία» που μπορούν να αποφέρουν τεράστια οφέλη σε κάθε νέα επαγγελματία που τώρα ανακαλύπτει τις δυνατότητές της.

Κάπως έτσι, έχοντας δίπλα σου την κατάλληλη μέντορα να σου προσφέρει μία ουσιαστική, αποτελεσματική καθοδήγηση, θα σου είναι πιο εύκολο να αποσαφηνίσεις τους στόχους σου, να αναπτύξεις ηγετικές ικανότητες, να καλλιεργήσεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη, να αναμετρηθείς με μικρές και μεγάλες προκλήσεις και να διεκδικήσεις με πυγμή και αυτοπεποίθηση μία ισότιμη θέση εργασίας στον επαγγελματικό στίβο.

Picture4.jpg

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Η μέντορας που θα οδηγήσει τα επαγγελματικά σου βήματα στην κορυφή σε περιμένει στο Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard. Αρκεί να δηλώσεις συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέχρι τις 9 Απριλίου.

Και να ξέρεις πως το Live A Legacy, η επιτυχημένη πρωτοβουλία της Mastercard και του Women on Top για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον εργασιακό χώρο, φέτος διευρύνεται, εξελίσσεται, και επιστρέφει δυναμικά τον Ιούνιο με μοναδικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και για εσένα που ανυπομονείς να κάνεις τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα, μάθε επίσης ότι μπορείς ακόμη και να διεκδικήσεις μία θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης, η οποία προσφέρεται από τη Mastercard και από εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της. Οπότε, stay tuned!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved