Μην πιστεύεις ό,τι ακούς για την περίοδο – Οι 4 πιο άκυροι μύθοι

Σοβαρά τώρα, μην αφήνεις τον καθένα να σου λέει το μακρύ του και το κοντό του για την περίοδο. Δεν θα τρελαθείς κιόλας.

Περίοδος. Μια κατάσταση που όλες αγνοούμε μέχρι την εφηβεία και που από εκεί και έπειτα… γίνεται δεύτερη φύση μας. Οι φήμες, η παραφιλολογία και οι μύθοι, ωστόσο, που περιστρέφονται γύρω από την περίοδο δεν σταματούν ποτέ με εσένα κάπου να χάνεις το παιχνίδι.

Λογικό. Είσαι φρέσκια ακόμα στο «άθλημα» και είναι πολύ πιθανό να πειστείς με ό,τι κι αν σου πουν. Ή ό,τι κι αν διαβάσεις. Και κάπου εκεί… έρχεται το χάος. Ψυχραιμία! Πάρε την περίοδό σου ως κάτι φυσιολογικό στην καθημερινότητα, δες παρακάτω τους πιο κοινούς μύθους και άσε τον καθένα να σου λέει ό,τι θέλει.

Η πρώτη περίοδος είναι διαφορετική για κάθε κορίτσι – Στη δική μου έπαθα κοκομπλόκο

Οι 4 πιο κοινοί (και άκυροι) μύθοι για την περίοδο

Η περίοδος σταματά όταν μπεις στο νερό

Δεν θα ξεχάσω με πόση αγωνία ρωτούσα και έψαχνα να μάθω αν η περίοδος σταματά με το παγωμένο νερό όταν μου είχε πρωτοέρθει. Προφανώς, και η αναζήτησή μου γινόταν τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν είχα περίοδο και ήθελα να μπω στη θάλασσα. Το δοκίμασα, την πάτησα – δεν σταματάει ούτε καν το αίμα- και μετά… πονούσα και περισσότερο. Οπότε, μην το κάνεις.

period_pain.jpg

Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος ενώ έχεις περίοδο

Μπορείς να μείνεις έγκυος οποιαδήποτε στιγμή κάνεις σεξ, είτε έχεις περίοδο, είτε όχι. Γι' αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς προφυλακτικό με το αγόρι σου, τόσο για την πρόληψη της εγκυμοσύνης όσο και για την προστασία από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Αν χάσεις μια περίοδο, είσαι έγκυος

Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Το άγχος, η απότομη απώλεια ή πρόσληψη βάρους, ακόμη και μια ασθένεια μπορούν να επηρεάσουν τον έμμηνο κύκλο σου.

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι στο μυαλό σου

Έχεις εναλλαγές στη διάθεση και λιγούρες λίγο πριν έρθει η περίοδός σου; Είναι απόλυτα φυσιολογικό και τίποτα δεν είναι στο μυαλό σου. Το 20%-50% των γυναικών έχουν συναισθηματικά και σωματικά συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου 5 μέρες πριν από την έναρξη της περιόδου τους.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved