Ως καθαριστικό + με άλλους 3 τρόπους θα ανακυκλώσεις το χαρτί στο σπίτι

Οι ωραιότερες προτάσεις για να αποκτήσεις μια πιο eco-friendly καθημερινότητα.

Τα τελευταία χρόνια συναντάμε ολοένα και πιο συχνά τον όρο ανακύκλωση μιας και ο κόσμος είναι αρκετά πιο ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι ουσιαστικά η μέθοδος μετατροπής των απορριμμάτων σε νέα επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα.

Υλικά όπως το πλαστικό, το αλουμίνιο, το χαρτί, ο χάλυβας και το γυαλί μπορούν να ανακυκλωθούν σε νέα αντικείμενα με ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικούς τρόπους. Η ανακύκλωση είναι με διαφορά ο πιο απλός τρόπος για να εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια όλο τον χρόνο.

Αν μένεις στην πρωτεύουσα σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως οι περιοχές έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με τη διαλογή, τον καθαρισμό και τη συσκευασία των ανακυκλώσιμων υλικών. Το χαρτί, τα μεταλλικά κουτιά τροφίμων, το γυαλί, τα πλαστικά και το αλουμίνιο είναι συνήθως τα πιο κατάλληλα υλικά για ανακύκλωση.

4 έξυπνοι τρόποι για να ανακυκλώσεις το χαρτί στο σπίτι

1) Χρησιμοποίησέ το ως λίπασμα

Εάν δεν έχεις συσκευή κομποστοποίησης, κόψε το χαρτί σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησέ το γύρω από τα φυτά σου.

2) Καθάρισε τα παράθυρα

Για λαμπερά παράθυρα οι εφημερίδες είναι καλύτερες από οποιοδήποτε πανί με μικροΐνες. Καθάρισε τα τζάμια με εφημερίδες και ετοιμάσου να τα δεις να λάμπουν.

3) Χρησιμοποίησέ το ως αμπαλάζ

Τα παλιά σου κόμικ μπορούν να γίνουν το ωραιότερο και πιο πρωτότυπο περιτύλιγμα δώρου. Mια ακόμη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις χάρτινες συσκευασίες και παλιές εφημερίδες για να συσκευάσεις διάφορα αντικείμενα κατά την μετακόμιση του σπιτιού σου.

anakyklosi6.jpg

4) Χρησιμοποίησέ το ως επένδυση ραφιών

Τοποθέτησε παλιά, καθαρά φύλλα εφημερίδας μέσα σε συρτάρια μαχαιροπήρουνων, στο κάτω μέρος των συρταριών με φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο ή ακόμα και στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου για να απορροφήσει τις οσμές και την υγρασία.

Τα καθαρά, στεγνά χαρτοκιβώτια αυγών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εύχρηστες συρταριέρες, ιδανικές για τη συσχέτιση μικροσκοπικών αντικειμένων όπως κοσμήματα, κουμπιά με αντίχειρες ή κουμπιά.

Eco lover: Πώς θα φτιάξεις το δικό σου zerο-waste άρωμα με απλά υλικά

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved