Ταξίδι τα Χριστούγεννα; Τα 4 σημεία που πρέπει να προσέξεις για να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον

Μικρά μυστικά που θα κάνουν λίγο πιο eco-friendly την καθημερινότητά σου.

Τα περισσότερα από αυτά που κάνουμε στην καθημερινότητά μας (από το φαγητό που τρώμε, τα προϊόντα που αγοράζουμε μέχρι τον τρόπο που ταξιδεύουμε), έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Όπως καταλαβαίνεις η απόλυτη λύση δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για να βελτιώσεις το πρόβλημα με τον δικό σου τρόπο.

4 tips για να ταξιδέψεις πιο οικολογικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ταξίδι με αεροπλάνο είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη ενέργεια που μπορεί να κάνει ένας ιδιώτης για να επιδεινώσει την κλιματική αλλαγή.

1669631669038-391800122-taxidi4.jpg

Τα αεροπλάνα παράγουν κυριολεκτικά έναν τόνο εκπομπών άνθρακα, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μειωθεί ο αντίκτυπος στο περιβάλλον. Μια ματιά στις Πτήσεις Google αρκεί για να δεις πώς συγκρίνεται το αποτύπωμα άνθρακα του επιλεγμένου δρομολογίου με άλλους συνδυασμούς πτήσεων.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα χρησιμοποιώντας νεότερα, πιο ενεργειακά αποδοτικά αεροπλάνα, επενδύοντας σε βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και επενδύοντας σε προγράμματα αντιστάθμισης άνθρακα και δέσμευσης άνθρακα για τη μείωση του αντίκτυπού τους.

2) Πες όχι στα πλαστικά

Επένδυσε σε ένα μεταλλικό παγούρι το οποίο θα κουβαλάς παντού μαζί σου (στο γραφείο, στο γυμναστήριο κ.ά). Είναι αρκετά οικονομικά και θα τα έχεις για αρκετό καιρό. Μπορείς να βάζεις μέσα τον αγαπημένο σου καφέ, τσάι, νερό ή ό,τι άλλο θες.

Body Neutrality VS Body positivity: Ποια είναι η διαφορά τους

3) Άσε για λίγο στην άκρη το αυτοκίνητο

Τα ταξίδια είναι ιδανική ευκαιρία για περπάτημα και βόλτες. Προτίμησε να μετακινείσαι με τα ΜΜΜ, με ένα ποδήλατο ή με ηλεκτρινό πατίνι που αποτελεί την πιο cool επιλογή.

4) Ανακύκλωσε

Στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού θα βρεις σχεδόν παντού κάδους ανακύκλωσης. Φρόντισε να τους χρησιμοποιείς σε κάθε ευκαιρία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved