Eco lover: Πώς θα φτιάξεις το δικό σου zerο-waste άρωμα με απλά υλικά

Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το πιο ιδιαίτερο άρωμα με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

Το άρωμα είναι ένα από τα πιο τοξικά προϊόντα ομορφιάς που οι περισσότερες από εμάς φορούν καθημερινά. Αποτελεί αναπόσπαστο item στο νεσεσέρ μας και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και αίσθηση φρεσκάδας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να μυρίζεις υπέροχα 24/7 χωρίς να εκτεθείς σε διάφορες χημικές ουσίες. Πώς θα γίνει αυτό; Φτιάχνοντας το δικό σου οικολογικό άρωμα.

Τι σημαίνει zero-waste

Η φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων είναι μια φιλοσοφία που ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό των πόρων, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιηθούν. Ο στόχος είναι για τα σκουπίδια να μην αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, εγκαταστάσεις αποτέφρωσης, ή στον ωκεανό.

To Zero Waste ή στα ελληνικά η Μηδενική Παραγωγή Απορριμμάτων έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα με ένθερμους υποστηρικτές. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Μηδενικής Παραγωγής Απορριμμάτων.

Πώς θα φτιάξεις οικολογικό diy άρωμα

Θα χρειαστείς: 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι (jojoba, αμυγδάλου ή ό,τι άλλο σου αρέσει)
2 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο νερό
6 κουταλιές της σούπας βότκα
40-50 σταγόνες αιθέριων ελαίων (λεβάντα, τριαντάφυλλο, πορτοκάλι, σανταλόξυλο, ευκάλυπτος κ.ά)

DIY: Πανεύκολο hair mist για να μοσχοβολούν τα μαλλιά σου

Μόλις διαλέξεις των συνδυασμό αρωμάτων ρίξε όλα τα συστατικά (εκτός από το νερό) σε ένα μικρό δοχείο και ανακάτεψε ελαφρά αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι μπρος-πίσω.

arwma3.jpg

Άφησε το άρωμα στην άκρη για τουλάχιστον 2 ημέρες για να βεβαιωθείς ότι είσαι ικανοποιημένη με την έντασή του. Πρόσθεσε το νερό και ανακίνησε καλά το μείγμα για περίπου 1 λεπτό. Μπορείς να ρίξεις το άρωμά σου σε ένα rollerball, ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ένα παλιό δοχείο αρώματος.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved