#MultiColor: Εσύ ξέρεις τι συμβολίζουν τα χρώματα και ποιο σε αντιπροσωπεύει;

Η ζωή θέλει πολύ χρώμα και σήμερα θα μάθεις τι συμβολίζουν για να είσαι πλήρως ενημερωμένη! 

Τα χρώματα έχουν περισσότερη δυναμική απ’ ό,τι νομίζεις! Πέρα του ότι με το που ανοίγεις τα μάτια σου κάθε πρωί, έρχεσαι σε επαφή με δεκάδες διαφορετικά χρώματα, μπορούν να σου αλλάξουν τη διάθεση από τη μια στιγμή στην άλλη. Επίσης πολλές φορές επιλέγουμε κάποιο χρώμα με βάση την ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και η επιλογή αυτή μπορεί… κάτι να σημαίνει. Τα χρώματα κάτι σημαίνουν.

Ειδικοί στην ψυχική υγεία έχουν υποστηρίξει ότι τα χρώματα μπορούν να προκαλέσουν συναισθηματικές αντιδράσεις και να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ηρεμία και την ευεξία μας. Πάντα αναρωτιόμουν τι μπορεί να συμβολίζει το κάθε χρώμα, αφού ένιωθα ότι ακόμη και τα χρώματα πολλές φορές έχουν κάτι «να μας πουν» και αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι στον τομέα της τέχνης.

Βρήκες νεογέννητο γατάκι; 5 συμβουλές για να το φροντίσεις σωστά

Τα χρώματα συμβολίζουν κάτι και σήμερα θα μάθεις τι

Χωρίς τα χρώματα η ζωγραφική, η δημιουργία και έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων πάνω στους πίνακες θα ήταν… κενή! Ακόμη και για την κατάσταση της ψυχολογίας μας, η επιλογή χρωμάτων που κάνουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και πολλές φορές εκφράζει (χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε) αυτά που νιώθουμε. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν με τα χρώματα και πάμε να δούμε αναλυτικά τι συμβολίζει το καθένα.

https://www.instagram.com/reel/CetPfMmI2Qq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μπλε

Tο μπλε είναι το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού και πάντα «μας ταξιδεύει» στο κοίταγμά του. Συχνά συνδέεται με το βάθος και τη σταθερότητα. Συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την πίστη, την αυτοπεποίθηση, την αλήθεια, την εξυπνάδα και την ηρεμία. Το μπλε θεωρείται ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα. Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί όποτε στέκομαι μπροστά στη θάλασσα αφήνω πίσω μου κάθε έγνοια και ηρεμώ… Είναι το μπλε χρώμα σε συνδυασμό με τα κύματα και τη γαλήνη της θάλασσας.

Το ανοιχτό μπλε συνδέεται με την υγεία, την επούλωση, την ηρεμία, την κατανόηση και την απαλότητα, ενώ το σκούρο μπλε αναπαριστά τη γνώση, τη δύναμη, το κύρος και τη σοβαρότητα.

Κόκκινο

Το κόκκινο είναι το χρώμα της φωτιάς και του αίματος, οπότε συνδέεται άμεσα με την ενέργεια, τον πόλεμο, τη σωματική και ψυχική δύναμη, την αποφασιστικότητα, το πάθος, την επιθυμία και την αγάπη. Το κόκκινο είναι ένα πολύ συναισθηματικά έντονο χρώμα.

https://www.instagram.com/reel/ChfSaxfotTq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ανοιχτό κόκκινο συμβολίζει τη χαρά, το πάθος, την αγάπη, την ευαισθησία. Το ροζ συμβολίζει τον ρομαντισμό, την αγάπη και τη φιλία. Το βαθύ κόκκινο σχετίζεται με την ένταση, τη θέληση, τα νεύρα, τον θυμό, την ηγεσία, το κουράγιο, και την προσμονή και το καφέ υποδεικνύει σταθερότητα και συνδέεται άμεσα με τα ανδρικά χαρακτηριστικά.

Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης. Συμβολίζει την ανάπτυξη, την αρμονία, τη φρεσκάδα και τη γονιμότητα. Είναι χρώμα ιδιαίτερα συναισθηματικά δεμένο με την ασφάλεια. Το πράσινο έχει εξαιρετική επουλωτική δύναμη. Είναι το πιο γαλήνιο χρώμα για το ανθρώπινο μάτι. Υπονοεί σταθερότητα και υπομονή.

Το σκούρο πράσινο συνδέεται με τη φιλοδοξία, την απληστία και τη ζήλια, το κιτρινοπράσινο μπορεί να υποδείξει αρρώστια, δειλία, ασυμφωνία, ζήλια και το γαλαζοπράσινο συνδέεται με την συναισθηματική επούλωση και την προστασία.

Μωβ

Το μωβ συνδυάζει τη σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου. Συνδέεται άμεσα με τη βασιλεία. Συμβολίζει τη δύναμη και την ικανότητα, την πολυτέλεια και τη φιλοδοξία. Υποστηρίζει την ιδιαιτερότητα. Το μωβ υποδεικνύει γνώση, υπόληψη, ανεξαρτησία, δημιουργικότητα, μυστήριο, μαγεία. Σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 75% των προεφήβων προτιμά το μωβ. Το χρώμα αυτό είναι πολύ σπάνιο χρώμα στη φύση.

https://www.instagram.com/reel/ChlB4kQl86r/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ανοιχτό μωβ προκαλεί ρομαντισμό και νοσταλγικά συναισθήματα, ενώ το σκούρο μωβ προκαλεί θλίψη και αρνητικά συναισθήματα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση.

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί συνδυάζει την ενέργεια του κόκκινου και τη χαρά του κίτρινου. Είναι συνδεδεμένο με τη χαρά, τη λιακάδα και τα τροπικά τοπία. Το πορτοκαλί αναπαριστά ενθουσιασμό, δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα, επιτυχία, αλλά και ενθάρρυνση. Για το ανθρώπινο μάτι το πορτοκαλί είναι ένα πολύ ζεστό χρώμα και δίνει την αίσθηση της θερμότητας. Το πορτοκαλί αναζωογονεί και προκαλεί τις εγκεφαλικές δραστηριότητες. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τα παιδιά.

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι το χρώμα της λιακάδας. Συνδέεται με τη χαρά, την ευχαρίστηση την ενέργεια, την ελευθερία και την εξυπνάδα. Παράγει ένα ζεστό συναίσθημα, προκαλεί ευχαρίστηση και εγκεφαλική δραστηριότητα και παράγει μουσική ενέργεια.

Άσπρο

Το άσπρο συνδέεται άμεσα με το φως, την καλοσύνη, την αθωότητα, και την αγνότητα. Θεωρείται το χρώμα της τελειότητας. Το λευκό σημαίνει ασφάλεια, καθαρότητα και καθαριότητα. Σε αντίθεση με το μαύρο, το λευκό έχει συνήθως μια θετική αύρα.

Μαύρο

To μαύρο συνδέεται με την εξουσία, την κομψότητα, το κακό, τον θάνατο και το μυστήριο.



Το μαύρο είναι ένα μυστηριώδες χρώμα που συνδέεται επίσης με τον φόβο και το άγνωστο. Υποδηλώνει δύναμη και εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλησιάζουν τα γενέθλιά σου; 5 eco-friendly tips για wow διακόσμηση στο πάρτι

Meaw! Γιατί το νερό είναι η μεγαλύτερη φοβία της γάτας

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved