Meaw! Γιατί το νερό είναι η μεγαλύτερη φοβία της γάτας

Οι γάτες μισούν το νερό και σήμερα θα μάθεις όλους τους πιθανούς λόγους!

Η αποστροφή για το νερό είναι ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά των οικιακών γατών. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλα τα αιλουροειδή. Ορισμένες μεγάλες γάτες, όπως οι τίγρεις, συνήθως κάνουν μια βουτιά για να δροσιστούν ή να κυνηγήσουν κάποιο θήραμα μέσα στο νερό, ενώ ακόμη και ορισμένες εξημερωμένες ράτσες είναι γνωστό ότι δε «θα πουν όχι» στο κολύμπι όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Ωστόσο, οι οικόσιτες γάτες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν να βραχούν και οι ειδικοί στη συμπεριφορά ζώων έχουν εξηγήσει το γιατί. Αν είσαι λοιπόν γατομαμά και αναρωτιέσαι γιατί η γάτα σου σε κοιτάει περίεργα όταν της βάζεις νερό ή βρέχεις κάτι συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις γιατί οι γάτες δεν τα πάνε και τόσο καλά με το νερό!

Σκέφτεσαι να αποκτήσεις γάτα; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι γάτες φοβούνται το νερό

Επειδή οι γάτες γεννιούνται σε ξηρό κλίμα και έχουν μικρή έκθεση σε ποτάμια ή λίμνες, το νερό (εκτός από το πόσιμο) είναι ένα στοιχείο με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένες και επομένως το αποφεύγουν. Οι γάτες παρότι ζουν με τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια, εξακολουθούν να διατηρούν τα ίδια ένστικτα με τους προγόνους τους και είναι μόνο «ημι-εξημερωμένα», σύμφωνα με μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών.

https://www.instagram.com/reel/CdZw9Q6pah3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτό σημαίνει ότι οι γάτες βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή για πιθανό κίνδυνο και θέλουν να παραμένουν σε καλή κατάσταση για κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί να δώσουν μάχη ή απλώς να σηκωθούν και να φύγουν. Μια υγρή γούνα θέτει σε κίνδυνο την ευελιξία τους και τις καθιστούν ευάλωτες σε επιθέσεις.

Νιώθουν άβολα όταν η γούνα τους είναι βρεγμένη

Ένας άλλος παράγοντας είναι πιθανό σοκ που είχαν υποστεί στο παρελθόν. Το να πέσει κατά λάθος σε μια γεμάτη μπανιέρα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία για μια γάτα και μπορεί να την κάνει να φοβάται το νερό για το υπόλοιπο της ζωής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γάτες ξοδεύουν σχεδόν το ήμισυ του χρόνου τους στην καθαριότητα, οπότε αφού πλένονται μόνες τους δε χρειάζονται το νερό. Ακόμη, μία υγρή γούνα τις κάνει να κρυώνουν, να νιώθουν άβολα αλλά και να δυσκολεύονται να κινηθούν. Μπορείς επίσης να παρατηρήσεις ότι δεν είναι λίγες οι φορές που μια γάτα θα κοιτάξει με προσοχή το τρεχούμενο νερό στον νιπτήρα ή στην μπανιέρα.

https://www.instagram.com/tv/Cb7gQexFrFA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μπορεί να χαζεύει το νερό, αλλά το σίγουρο είναι ότι δε σκέφτεται να βραχεί

Σίγουρα, δεν ετοιμάζεται να κολυμπήσει. Δεν την ενδιαφέρει το ίδιο το νερό, αλλά το πώς κινείται, γιατί θεωρεί ότι κάπου εκεί μέσα βρίσκεται κάποιο θήραμα, που θέλει να το κυνηγήσει.



Ορισμένες ράτσες εξημερωμένων γατών, όπως το Maine Coon, η Bengal και το Turkish Van, φοβούνται λιγότερο το νερό και πραγματικά απολαμβάνουν το περιστασιακό κολύμπι. Αυτό που κάνει αυτές τις ράτσες μοναδικές είναι η υφή της γούνας τους, που τις κάνει πιο ανθεκτικές στο νερό από άλλες ράτσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτητικό σπίτι: 3 τρόποι να κάνεις τη γάτα σου να εξοικειωθεί στον νέο της χώρο

Ναι! Οι γάτες κοιμούνται πολύ - Πότε πρέπει να ανησυχήσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved