Πώς να φροντίσεις τα κοσμήματά σου για να μη χαλάσουν στη θάλασσα

Συνέχισε να φοράς τα κοσμήματά σου στη θάλασσα χωρίς να έχεις το άγχος του αν θα χαλάσουν. Γιατί; Σου έχω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τα φροντίσεις και να μη πάθουν τίποτα! 

Ο φόβος του τα μη χαλάσουν τα κοσμήματα δεν περιορίζεται σε εποχές. Από τον χειμώνα, μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να τα φροντίζουμε. Καταλαβαίνω όμως ότι το άγχος σου είναι λίγο περισσότερο το καλοκαίρι μιας και δεν μπορείς να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου κοσμήματα στην παραλία. Και μεταξύ μας; Πολύ καλά κάνεις, θεωρώ ότι όπως έχουν την δυναμική να μεταμορφώνουν ένα outfit, (μέχρι και το πιο κλασικό το κάνουν ιδιαίτερο), έτσι γίνεται και στην περίπτωση των μαγιό.

Body chains, δαχτυλίδια, βραχιόλι ποδιού, κολιέ όλα ταιριάζουν με το μαγιό σου αλλά τι γίνεται με την ζέστη και το αλάτι; Φθείρουν τα κοσμήματα; Αν είναι δύο ερωτήσεις οι οποίες σε προβληματίζουν σου έχω σήμερα μερικά tips για να προστατέψεις τα κοσμήματά σου από το καλοκαίρι (ζέστη, θάλασσα, αντηλιακή προστασία και γενικά ότι συνεπάγονται με αυτή τι μαγική λέξη) για να μη έχεις το άγχος ότι τα πολύ αγαπημένα σου σκουλαρίκια θα χαλάσουν ή θα χάσουν την πολύτιμη λάμψη τους!

4 tips για να καθαρίσεις τις σαγιονάρες σου και να δείχνουν σαν καινούριες

Πότε χρειάζεται να αφαιρείς τα κοσμήματά σου

Το αλμυρό νερό και το χλώριο μπορούν να βλάψουν τα κοσμήματά σου. Μην ξεχνάς και τον ιδρώτα όταν πρόκειται για ασήμι. Μάθε λοιπόν σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να τα αφαιρέσεις για να μη πάθουν τίποτα.

https://www.instagram.com/p/CRhEn-XN3Kc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πριν εφαρμόσεις αντηλιακό στο σώμα σου. Η λοσιόν μπορεί να εισχωρήσει στις σχισμές των αλυσίδων. Επίσης, οι λοσιόν και τα σπρέι δημιουργούν μια μεμβράνη στα κοσμήματά, κάνοντάς τα θαμπά και βρώμικα.

Σε άμεσο ηλιακό φως. Ο ήλιος μπορεί να λευκάνει ορισμένα υλικά και ορισμένα πλαστικά.

Σε κρύο νερό. Οι ψυχρές θερμοκρασίες προκαλούν συρρίκνωση των δακτύλων και εξαιτίας αυτού υπάρχει ο φόβος του να σου φύγει το δαχτυλίδι σου. Και όταν βρίσκεσαι στο νερό, μπορεί να μην το παρατηρήσεις μέχρι να είναι πολύ αργά.

https://www.instagram.com/reel/Cfr5ISwA3lc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πριν πας σε υδρομασάζ ή πισίνα. Το χλώριο μπορεί να βλάψει και να αποχρωματίσει τα μέταλλα (όπως ο χρυσός και η πλατίνα) και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου θαμπώσει τα κοσμήματα.

Πώς να φροντίσεις τα κοσμήματά σου

Είδαμε πότε θα ήταν καλό να τα αφαιρείς και τώρα πάμε να δούμε πώς μπορείς να τα φροντίζεις. Πρέπει να καθαρίζεις τακτικά τα κοσμήματά σου. Ο ιδρώτας και τα λάδια σώματος μπορούν να να είναι η αιτία για να χάσουν τη λάμψη τα κοσμημάτων σου. Ο καθαρισμός DIY απαιτεί ζεστό σαπουνόνερο και μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Αποθήκευσε τα κοσμήματά σου σε καθαρό, στεγνό μέρος. Τοποθέτησε τα κοσμήματά σου σε ένα ειδικό κουτί για κοσμήματα με θήκες και διαχωριστικά για να αποτρέψεις τα κομμάτια να γρατσουνιστούν μεταξύ τους.



Τα κοσμήματα μπορούν να σε προειδοποιήσουν πριν χαλάσουν οπότε να είσαι προσεκτική. Από τα συμπτώματα μιας χαλαρής πέτρας μέχρι το βραχιόλι, το κολιέ και τα σκουλαρίκια, υπάρχουν έξι βασικά σημάδια ότι τα κοσμήματά σου πρόκειται να σπάσουν.

https://www.instagram.com/p/CepyzmKMuWh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Summer alert: 5 μυστικά για να καθαρίσεις τα γυαλιά ηλίου σου like a pro

Bandana: 5 τρόποι για να φορέσεις στα μαλλιά σου το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved