Πλησιάζουν τα γενέθλιά σου; 5 eco-friendly tips για wow διακόσμηση στο πάρτι

Το θέμα του πάρτι γενεθλίων σου θα είναι... πράσινο!

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει και εσύ αλλά το καλοκαίρι γίνεται χαμός από γενέθλια! Λίγα δευτερόλεπτα να κάτσω να σκεφτώ, ήδη μου έχουν έρθει 5 άτομα στο μυαλό από το φιλικό μου περιβάλλον που τα γενέθλια τους είναι το καλοκαίρι. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό ε; Πάρτι γενεθλίων σε εξωτερικό χώρο!

Σκέψου απλά ταράτσες, αυλές, πισίνα, θάλασσα και ναι, το καλοκαίρι το αγαπώ γιατί πέρα από τις διακοπές, σου δίνει και τη δυνατότητα να κάνεις αξέχαστα πάρτι γενεθλίων οπουδήποτε σκεφτείς (έχω μια αδυναμία στα πάρτι στη θάλασσα)! Όμως ένα πάρτι όπως ξέρεις έχει και πολλά σκουπίδια. Θες οι σακούλες από τα snacks; Θες τα ποτήρια από τα αναψυκτικά; Θες τα κουταλάκια και τα πιατάκια για την τούρτα ή και την ίδια τη διακόσμηση για το πάρτι;

Πώς θα περνάς τέλεια στην παραλία χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον

Το καλύτερο πάρτι γενεθλίων θα είναι «πράσινο»

Ναι, μαζεύονται πολλά απόβλητα αλλά κάτι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό. Ναι, καλά κατάλαβες θα κάνουμε eco-friendly πάρτι γενεθλίων! Αν τα γενέθλια σου πλησιάζουν, ετοιμάσου για το απόλυτο πάρτι σε εξωτερικό χώρο, αλα green και σου έχω 5 tips για την πιο όμορφη, eco-friendly διακόσμηση.

https://www.instagram.com/p/CKpKM0fM1t0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λουλούδια ή φυτά σε γλάστρες

Οι γλάστρες με φυτά και λουλούδια είναι ένας όμορφος και φυσικός τρόπος για να διακοσμήσεις το πάρτι σου. Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των τραπεζιών που έχεις επιλέξει, τοποθέτησε ένα ή περισσότερα γλαστράκια στο κέντρο του «παίζοντας» με διαφορετικά ύψη γλάστρας και σχήματα.

https://www.instagram.com/reel/Cf8_KEfgxdS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρόσθεσε μια αρωματική πινελιά χρησιμοποιώντας φυτά και βότανα με ήπιο άρωμα, όπως λεβάντα ή δεντρολίβανο.

Κεριά, φανάρια και θήκες- όλα φιλικά προς το περιβάλλον

Τίποτα δεν φτιάχνει τη διάθεση καλύτερα, μέσα ή έξω, από τα κεριά. Είναι επίσης ένας οικονομικός τρόπος για να διακοσμήσεις το πάρτι σου. Απόφυγε τα κεριά με βάση την παραφίνη και προτίμησε κεριά με φυσικά συστατικά, όπως η σόγια, το κερί μέλισσας ή το κερί καρύδας. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις και μόνη σου κεριά!

Ηλιακός φωτισμός LED

Για πάρτι σε εξωτερικούς χώρους ο ηλιακός φωτισμός είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να ανέβει η διάθεση! Μπορείς να επιλέξεις γυάλινα φανάρια, μεταλλικά κρεμαστά και ηλιακά χάρτινα, τα οποία από το πρωί θα έχουν τραβήξει το φως του ήλιου και το βράδυ του πάρτι σου θα είναι απλά τέλεια.

«Πράσινο» κομφετί (έρχεται και σε άλλα χρώματα)

DIY: Φτιάξε κομφετί χρησιμοποιώντας παλιό χαρτομάντιλο ή μη ελασματοποιημένο έγχρωμο χαρτί με τρύπες διαφορετικού σχήματος. Για να διασφαλίσεις ότι το κομφετί σου είναι πλήρως βιοδιασπώμενο, δοκίμασε να το φτιάξεις από φύλλα φυτών ή άλλη οργανική ύλη, όπως νιφάδες καρύδας, αρωματικά βότανα ή πέταλα λουλουδιών. Αν σου φαίνεται δύσκολο, φυσικά και μπορείς να αναζητήσεις κομφετί φιλικά προς το περιβάλλον στην αγορά και το πάρτι ξεκινά!

Γιρλάντες



DIY: Ως παιδί, θυμάμαι ότι έφτιαχνα «γιρλάντες» από υπολείμματα χαρτιού, αλλά υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Προτίμησε αντικείμενα που είναι βιοδιασπώμενα ή επαναχρησιμοποιήσιμα. Ορισμένες ιδέες περιλαμβάνουν υπολείμματα υφάσματος ή χαρτιού, κοχύλια, κουκουνάρια, πρασινάδες, μούρα, pop corn (ή και τα δύο), αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μικρά μπισκότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 tips για να κάνεις eco friendly αλλά και πιο stylish το υπνοδωμάτιό σου

4 apps που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου και ν' ακολουθήσεις πιο οικολογικές συνήθειες

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved