Τι σημαίνουν οι φωτογραφίες που είδες από τη NASA

Ιστορική στιγμή! Το σύμπαν αποτυπώνεται 13 εκατομμύρια χρόνια πριν και εδώ θα μάθεις τι σημάινουν οι 5 φωτογραφίες που δημοσίευσε η NASA.

Τη Δευτέρα 10/6 η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε από το τηλεσκόπιο James Webb και στην οποία αποτυπώνεται το σύμπαν… πριν 13 εκατομμύρια χρόνια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Biden, μίλησε για «ιστορική στιγμή».

Την Τρίτη 12/6 η NASA μάς έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα αφού δημοσίευσε άλλες 4 φωτογραφίες, στις οποίες μπορούμε να δούμε τα πέρατα του Σύμπαντος, νεφελώματα και εξωπλανήτες οι οποίοι εντυπωσιάζουν με τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους αλλά και με το μέγεθος και τις αποστάσεις στις οποίες βρίσκονται!

H Ariana Grande πήγε στη NASA και δε σου κάνουμε καμία πλάκα

Ιστορική στιγμή! Το σύμπαν αποτυπώνεται 13 εκατομμύρια χρόνια πριν

Σε απευθείας μετάδοση, που κράτησε μία ώρα, οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν μία προς μία: δύο νεφελώματα που παρουσιάζουν τον κύκλο ζωής των άστρων, ένας εξωπλανητής και μια συστάδα γαλαξιών.



Ο διευθυντής της NASA, Bill Nelson, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι η βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος που έχει τραβηχτεί ποτέ. Σήμερα, θα ρίξουμε μια ματιά στο πρώτο φως, που θα λάμψει μέσα από αυτό το παράθυρο. Το παλαιότερο τεκμηριωμένο φως στην ιστορία του σύμπαντος από πάνω από 13 δισεκατομμύρια επιτρέψτε μου να το ξαναπώ- πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια. Κάθε εικόνα είναι και μια νέα ανακάλυψη. Η καθεμιά από αυτές θα δώσει στην ανθρωπότητα μια άποψη του σύμπαντος, την οποία δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν».

Τι σημαίνουν οι 5 φωτογραφίες που είδες στη NASA

Οι φωτογραφίες αυτές μας ταξιδεύουν 13 δισεκατομμύρια και πλέον χρόνια, περίπου 350 εκατομμύρια χρόνια μετά την έκρηξη του Big Bang, τη δημιουργία του σύμπαντος.

https://www.instagram.com/reel/Cf4_UHCJVxT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μια από τις βασικές αποστολές του ισχυρότερου διαστημικού James Webb που έχει κατασκευαστεί ποτέ είναι η εξερεύνηση των αρχών του σύμπαντος. Ήταν όμως μόνο ένας από τους 5 στόχους της NASA, που κρατήθηκαν μυστικοί για να αποκαλυφθούν σήμερα.

Η πρώτη φωτογραφία

prwti foto nasa

Στην πρώτη φωτογραφία ταξιδεύουμε 350 εκατομμύρια χρόνια πίσω, μετά το Big Bang, και βλέπουμε τους γαλαξίες στην αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος.

Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα

nasa nefelwma

Αστέρι ανάμεσα σε δακτυλίους αερίου και σκόνης, το οποίο βρίσκεται περίπου 2.500 έτη φωτός μακριά. Βλέπουμε το Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα: ένα πελώριο νέφος αερίων που περιβάλλουν ένα ετοιμοθάνατο άστρο. Φαίνεται το φάσμα ενός άστρου, στο οποίο εντοπίστηκαν νερό και σύννεφα.

Κουιντέτο του Στεφάν

kointeto tou stephan

Μια συστάδα 5 γαλαξιών στον αστερισμό Πήγασος, περίπου 290 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Οι Στήλες της Δημιουργίας

NASA FOTOGRAFIES

Στην εικόνα φαίνεται η άκρη μιας κοντινής περιοχής σχηματισμού αστέρων που ονομάζεται NGC 3324 στο νεφέλωμα Carina. Αυτή η εικόνα αποκαλύπτει για πρώτη φορά περιοχές γέννησης αστέρων.

Φασματογραφία του εξωπλανήτη γνωστού ως WASP-96b

https://www.instagram.com/p/Cf6oONiOGT1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φάσμα του εξωπλανήτη γνωστού ως WASP-96b, ενός γίγαντα αερίων με μέγεθος το ήμισυ του Δία, στο οποίο βρέθηκαν νερό και σύννεφα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved