Πανελλήνιες 2022: 6 μυστικά που θα κάνουν το διάβασμα... παιχνιδάκι

Χρήσιμα tips που θα κάνουν τη ζωή σου εν μέσω εξετάσεων πολύ πιο εύκολη.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν κι αυτό συνεπάγεται με ατελείωτες ώρες μελέτης για το προσεχές διάστημα. Ξέρω καλά πως είσαι αγχωμένη και προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ωστόσο θέλω να σου υπενθυμίσω πως οι πανελλαδικές δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει το μέλλον σου.

Άσε στην άκρη λοιπόν το στρες και τον πανικό, μείνε θετική και προσηλωμένη στο διάβασμά σου για να καταφέρεις τους στόχους σου. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικά εύκολα αλλά σωτήρια tips που θα κάνουν την καθημερινότητά σου εν μέσω εξετάσεων λίγο καλύτερη. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα...

10 quotes που θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθαρρύνουν αν δίνεις εξετάσεις στο σχολείο

https://www.instagram.com/p/CeLtKM1huo7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

6 tips που θα κάνουν το διάβασμα πολύ πιο εύκολο

1) Φτιάξε πρόγραμμα μελέτης

Καμία από εμάς δεν μπορεί να αποστηθίσει 1949385 πληροφορίες μέσα σε μία ημέρα. Φτιάξε ένα πρόγραμμα μελέτης και χώρισε τα μαθήματα που πρέπει να μελετήσεις. Εάν το ακολουθήσεις πιστά θα δεις πόσο πιο εύκολο θα είναι το διάβασμα και πόσο καλύτερη η απόδοσή σου.

2) Η επανάληψη είναι το παν

Όσες περισσότερες φορές διαβάσεις κάτι, τόσο πιο πιθανό είναι να το θυμάσαι την ώρα των εξετάσεων. Μόλις ολοκληρώσεις την ύλη σου, κάνε τακτικές επαναλήψεις για να πετύχεις βέλτιστα αποτελέσματα.

3) Μην διαβάζεις μόνο τα sos

Κακά τα ψέματα, όλες δίνουμε έμφαση στα sos θέματα και σε αυτά που θεωρούμε ότι θα πέσουν στις εξετάσεις. Αρκετές φορές όμως τα outsider κερδίζουν με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων. Ρίξε μια ματιά σε όλη την εξεταστέα ύλη για να έχεις έστω μια σφαιρική γνώση σε κάθε κεφάλαιο.

4) Κάνε τεστάκια

Είτε μόνη σου, είτε με τον καθηγητή ή τη μαμά σου. Τα τεστ θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις σε ποια μαθήματα έχεις απορίες, κενά και ελλείψεις γνώσεων.

5) Τα λάθη θα σε κάνουν καλύτερη

Εάν διαπιστώσεις ότι κάνεις πολλά ή σοβαρά λάθη σε ένα μάθημα, μην τα παρατάς. Αντίθετα προσπάθησε να τα διαβάσεις όσο περισσότερο μπορείς για να τα καταλάβεις και να σου φύγει το άγχος.

6) Πες ναι στις σημειώσεις

Επένδυσε σε χαρτάκια, μπλοκάκια και υπογραμμιστικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταγράψεις σημαντικές πληροφορίες ή κεφάλαια τα οποία πρέπει να μελετήσεις καλύτερα.

Καλή επιτυχία!!!Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλήνιες 2022: Οι Teen Queenettes θυμούνται την εμπειρία τους και σου λένε να κρατήσεις «γερά»

Εξετάσεις και περίοδος; 5 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα

© 2018-2023 Teen.queen.gr - All rights reserved