3 tips για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού και να βοηθήσεις τον πλανήτη

Και ποιος δε θέλει έναν πλανήτη απαλλαγμένο από πλαστικά; Με αυτά τα tips μπορείς και εσύ να βοηθήσεις στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Και ποιος δε θέλει έναν πλανήτη απαλλαγμένο από πλαστικά; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί, εύκολοι τρόποι για να το επιτύχουμε και αξίζει όλες να κάνουμε μια προσπάθεια.

Πώς μπορούμε να βρούμε και να υιοθετήσουμε τις σωστές λύσεις για τη μείωση της χρήσης πλαστικών; Αυτό θα δούμε μαζί σήμερα!

Αν είσαι τεμπέλα με τη γυμναστική το πρόγραμμα της Kylie Jenner θα σου φανεί παιχνιδάκι

Το πρόβλημα με το πλαστικό

Ως υλικό το πλαστικό είναι φθηνό και ανθεκτικό. Όμως, είναι πολύ βλαβερό για τον πλανήτη.

Φαντάσου ότι όταν τα πλαστικά αντικείμενα πετιούνται, ειδικά στην περίπτωση πλαστικών ειδών μιας χρήσης, όπως τα μπουκάλια νερού, δεν αποσυντίθενται αμέσως, αλλά παραμένουν για πάρα πολλά χρόνια στο περιβάλλον προκαλώντας ζημιά στα έμβια όντα.

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τη ρύπανση από πλαστικά

Τα πλαστικά απόβλητα μπορεί να χρειαστούν από 20 έως 500 χρόνια για να αποσυντεθούν, και ακόμη και τότε, δεν εξαφανίζονται πλήρως. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο δημιουργούμε πολλά πλαστικά αντικείμενα, αλλά πετάμε και πολλά πλαστικά αντικείμενα με τα νούμερα να είναι αποκαρδιωτικά όταν εξετάζουμε το μέγεθος των πλαστικών απορριμμάτων.

-Το 10% των δισεκατομμυρίων τόνων πλαστικών προϊόντων που δημιουργήθηκαν ποτέ έχουν ανακυκλωθεί.

-75-99 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους ωκεανούς μας.

-Δημιουργούνται 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων ετησίως.

-50 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών απορριμμάτων (γνωστά και ως ηλεκτρονικά απόβλητα) δημιουργούνται ετησίως από αντικείμενα όπως φορητοί υπολογιστές, τηλέφωνα, ακουστικά κ.λπ.

-Καθημερινά χρησιμοποιούνται 100 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια νερού.

Συμβουλές για τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά καθημερινά

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τη ρύπανση από πλαστικά είναι να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας. Δες μερικά tips παρακάτω.

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αντί για πλαστικές σακούλες

Χρησιμοποίησε για τα ψώνια σου επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και όχι πλαστικές σακούλες.

Προτίμησε ένα μεταλλικό μπουκάλι νερού

Αντί να αγοράζεις ένα πλαστικό μπουκάλι νερού μιας χρήσης όταν βγαίνεις έξω, πάρε ένα μεταλλικό, οικολογικά μπουκάλι και γέμιζέ το ξανά και ξανά. Έτσι, δεν θα επιβαρύνεις με πλαστικό το περιβάλλον.



Αγόρασε ανακυκλωμένα πλαστικά αντικείμενα

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια νέα σειρά εταιρειών που συλλέγουν πλαστικά απόβλητα από τους ωκεανούς μας και μετατρέπουν αντικείμενα όπως πλαστικά μπουκάλια νερού σε καινοτόμα υλικά που μπορούν να γίνουν νέα προϊόντα, όπως τσάντες.

Υποστηρίζοντας αυτές τις επωνυμίες που επιλέγουν να χρησιμοποιούν υλικά με βάση το ανακυκλωμένο πλαστικό συμβάλλεις κι εσύ με τον τρόπο σου στην προστασία του πλανήτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα πας ταξίδι το Πάσχα; 7 captions για ν’ απογειώσεις τα Instagram reels σου

Το φίλτρο που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά είναι η νέα τάση στο TikTok - Ακόμα να το δοκιμάσεις;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved