Πολλά νεύρα σήμερα αλλά... όλα αντιμετωπίζονται - Chill και δες πώς θα την παλέψεις

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις έντονη νευρικότητα, εφάρμοσε μια από τις 10 τεχνικές που σου προτείνουμε!

Η περίοδος της εφηβείας στη ζωή ενός ανθρώπου είναι ένα από τα πιο δύσκολα στάδια, τόσο για εσένα που το βιώνεις όσο και για την οικογένειά σου που καλείται να διαχειριστεί τις αλλαγές της συμπεριφοράς και της ψυχοσύνθεσής σου.

Μια αλλαγή που συμβαίνει πολύ συχνά και προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα μιας έφηβης, είναι τα πολλά - και τις περισσότερες φορές ανεξήγητα - νεύρα.

ofeli yoga swma

Έχω πολλά νεύρα σήμερα! Μέχρι yoga θα δοκιμάσω- Πάμε ανάσες μαζί;

Εάν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κοριτσιών που περνούν δύσκολη εφηβεία, καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοώ. Από μια απλή ερώτηση της μαμάς σου όπως το «πώς ήταν η μέρα σου στο σχολείο;», μέχρι τον περιπτερά που δεν έχει το κρουασάν που ήθελες, πολλά είναι εκείνα που... πυροδοτούν καθημερινά τα νεύρα σου.

thymomeno koritsi

Αυτή η ένταση, όμως, δε σου προσφέρει τίποτα καλό και μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει στο να χαλάσουν οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους που σε αγαπούν περισσότερο από τον καθένα.

Καταλαβαίνω ότι βιώνεις μια περίοδο που το μόνο που θέλεις είναι να περνάς χρόνο με τις φίλες και τους φίλους σου, αυτό δε σημαίνει όμως ότι ο ποιοτικός χρόνος με την οικογένειά σου - και όχι να τους μιλάς μόνο όταν θέλεις να ξεσπάσεις κάπου τα νεύρα σου - δεν είναι εξίσου σημαντικός.

Αν δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τις εκρήξεις θυμού σου, τα 5 παρακάτω tips θα σου φανούν πολύ χρήσιμα!

Ανάπνευσε βαθιά

Η αναπνοή είναι η νούμερο ένα και πιο αποτελεσματική τεχνική για τη γρήγορη μείωση του θυμού και του άγχους. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις τσαντισμένη, πάρε μερικές βαθιές αναπνοές πριν μιλήσεις.

Παραδέξου ότι έχεις γίνει πολύ νευρική

Όταν επισημαίνεις στον εαυτό σου τα λάθη σου και τα παραδέχεσαι, είναι πιο εύκολο να τα διορθώσεις.



Εκτόνωσε την ένταση που νιώθεις στη σωματική άσκηση

Όταν νιώθεις πως έχεις πολλή εσωτερικευμένη ένταση που είναι πιθανό να τη «βγάλεις» στους δικούς σου ανθρώπους, βγες έξω και πήγαινε για περπάτημα ή για τρέξιμο. Η σωματική άσκηση απελευθερώνει σεροτονίνη, μια ορμόνη που σε βοηθά να ηρεμήσεις και να αισθανθείς καλύτερα.

Άκου μουσική

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις το επίπεδο του νεύρων σου να ανεβαίνει, βάλε ακουστικά και άκου στο τέρμα το αγαπημένο σου τραγούδι. Η μουσική έχει ηρεμιστική επίδραση στο σώμα και το μυαλό.



Γράψε

Όταν είσαι πολύ θυμωμένη για να συζητήσεις κάτι, πάρε το ημερολόγιό σου και ξεκίνα να γράφεις τις σκέψεις σου. Το γράψιμο θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου.

Ανακάλυψε ποιοι είναι οι υπόλοιποι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα νεύρα σου, στην παρακάτω photo gallery.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχεις τα νεύρα σου; 10 items που θα σε χαλαρώσουν στο πι και φι

Έχεις νεύρα; Έτσι θα ηρεμήσεις σε 60 δευτερόλεπτα

Πώς αντιδρούν τα 12 ζώδια όταν έχουν νεύρα; Τι ή ποιός τα εκνευρίζει;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved