Πανελλήνιες 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα και είσαι χάλια; Πάρε ανάσα και άκου με

Μην αφήνεις τις βάσεις να καθορίσουν την αξία -και την επιτυχία- σου.

Περίμενες αρκετά. Η αγωνία σου πολλές φορές είχε τη δική της προσωπικότητα. Όσο και να προσπαθούσες να πάρεις το μυαλό σου από το hot θέμα, με κάποιον μαγικό τρόπο οι σκέψεις σου γυρνούσαν πάλι πίσω.

Ξέρω ακριβώς το συναίσθημα. Η όλη εμπειρία είναι σαν ένα déjà vu, ένα been there done that. Οπότε γνωρίζω ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Πόσο μάλλον όταν οι βάσεις τελικά ανακοινώνονται και είναι αρκετά πιο υψηλές από αυτό που φανταζόσουν.

whatever you say wow GIF by The Next Step

«Απέτυχες» στις Πανελλήνιες; Το inspirational μήνυμα της Δανάης Μπάρκα θα σου δώσει δύναμη

Οι εξετάσεις μέσα στην πανδημία

Αρχικά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αυτό που έκανες δεν ήταν καθόλου εύκολο. Βρέθηκες να αντιμετωπίζεις με πολλαπλά μέτωπα ανοιχτά. Από τη μία, οι Πανελλήνιες και οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος. Τα βράδια με ανοιχτά τα φώτα και ο ύπνος πάνω στις σελίδες της ύλης.

Από την άλλη, είχες την πανδημία. Δύο χρόνια σερί είσαι κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Μία πήγαινες στο σχολείο, μία όχι. Δεν μπορούσες πολλές φορές να βγεις έξω για ένα ρόφημα να χαλαρώσεις. Περνούσες περιόδους όπου ακόμα και για μία βόλτα στο τετράγωνο έπρεπε να στείλεις μήνυμα. Οπότε, σε πρώτο βήμα, αναγνώρισε αυτό που έχεις κάνει. Γιατί, όχι, δεν ήταν καθόλου εύκολο.

You Are Awesome Dean Winchester GIF

Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου

Στην περίπτωση που δεν κατάφερες να περάσεις στη σχολή που ήθελες, σίγουρα δεν είναι το ιδανικό σου. Αλλά, ο κόσμος δεν τελειώνει εδώ όσο και να σου μοιάζει ότι συμβαίνει κάτι άλλο. Δε σε εμποδίζει κανείς από το να ξαναπροσπαθήσεις. Σκέψου ότι έχεις περάσει ήδη την ύλη και το μόνο που μένει για τη συνέχεια είναι επαναλήψεις. Άρα, τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο εύκολα.

Αν δε θες να ξαναδώσεις, είναι ok. Yπάρχουν εναλλακτικές σχετικά με επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις και τίποτα δε σε δεσμεύει. Άκου την καρδιά σου και αυτό που ανταποκρίνεται στη δική σου προσωπικότητα, χωρίς να δεσμεύεσαι από πιέσεις των γύρω σου. Θα εκπλαγείς από το πού μπορεί να σε οδηγήσει το ένστικτό σου.

Spongebob Squarepants Good Luck GIF

Big breath, πάμε παρακάτω

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα δεν αναιρεί ούτε την προσπάθεια που έχεις καταβάλει ούτε δείχνει κάτι για την ικανότητά σου ως άνθρωπο ούτε προκαθορίζει το αν θα πετύχεις στη ζωή σου. Επομένως, big breath, πάρε λίγο τον χρόνο σου και σκέψου τι θέλεις να κάνεις και πώς θα κινηθείς χωρίς φόβους για το τι θα σκεφτούν οι γύρω σου.

schitts creek comedy GIF by CBC

Η ζωή είναι δική σου και είναι όλη μπροστά σου!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved