Τρως συνεχώς τα νύχια σου; 3 tips για να σταματήσεις

Το άγχος μπορεί να σε οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις.

Το... φάγωμα των νυχιών είναι μια συνήθεια που παρατηρείται συχνά στην εφηβεία, τόσο σε κορίτσια, όσο και σε αγόρια. Βλέπεις, αυτή η κακιά συνήθεια δεν κάνει διακρίσεις στο φύλο και είναι τόσο εθιστική, που αν το ξεκινήσεις ίσως και να μην το σταματήσεις ποτέ. Εκτός και αν αναζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Η συνήθεια αυτή σε κάνει να πιστεύεις πως διώχνεις το άγχος σου ή ό,τι άλλο νιώθεις, όμως δεν θα λέγαμε πως ισχύει, γιατί εν τέλει δεν σου προσφέρει και τίποτα καλό.

Αν έχεις πάρει απόφαση να το σταματήσεις και απλά χρειάζεσαι ένα κίνητρο, έχουμε τρία tips που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις να κάνεις την αρχή.

Τα 9 manicure trends του φθινοπώρου - Είναι όλα ένα κι ένα!

Δώσε υπόσχεση στον εαυτό σου πως θα σταματήσεις

Αυτό είναι το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα. Πρέπει να πάρεις απόφαση να σταματήσεις αυτήν τη συνήθεια και θα το κάνεις μόνο αν το υποσχεθείς στον εαυτό σου.

Πιθανόν, αυτή η υπόσχεση να σου φαίνεται αστεία, όμως πρέπει να δεσμευτείς πως θα το κάνεις, εάν θέλεις να έχεις αποτελέσματα. Όταν θα νιώθεις την ανάγκη να φας τα νύχια σου, θυμήσου την υπόσχεση που έδωσες και τους λόγους για τους οποίους είπες πως θα σταματήσεις και θα δεις αμέσως τη διαφορά.

via GIPHY

Φρόντισε τα χέρια σου να είναι συνεχώς απασχολημένα

Οι πιθανότητες να τρως τα νύχια σου από βαρεμάρα είναι αρκετές. Αν βλέπεις ότι το κάνεις συχνά, προσπάθησε με κάποιον τρόπο να κρατάς τα χέρια σου απασχολημένα.

Όταν νιώθεις έντονα την ανάγκη να φας τα νύχια σου, απλά βρες κάτι άλλο να κάνεις. Δοκίμασε να καταπολεμήσεις την ανάγκη αυτή, παίζοντας με το κινητό σου, στέλνοντας μηνύματα στις κολλητές σου κ.ο.κ. Οτιδήποτε κρατάει τα χέρια σου μακριά από το στόμα σου μας κάνει σαν λύση.

Περιποιήσου τα νύχια σου

Το να κλείσεις ένα ραντεβού για μανικιούρ, να φτιάξεις τα νύχια σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσεις το δάγκωμα τους.

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όταν τα νύχια σου είναι βαμμένα είναι πολύ πιο ευδιάκριτα και λογικά το τελευταίο που θέλεις είναι να φας το βερνίκι, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ημιμόνιμο μανικούρ, που είναι και πιο δύσκολο να το καταστρέψεις δαγκώνοντας και τρώγοντας τα νύχια σου.






Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου;



Cover photo: @betina_goldstein

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved