Έφαγες πολύ και νιώθεις πρησμένη; Αυτό το smoothie είναι ό,τι χρειάζεσαι

Θα νιώσεις καλύτερα και θα δροσιστείς επίσης.

Το καλοκαίρι τα smoothies είναι ένα ρόφημα που το αποζητάμε συχνά. Είτε βγαίνεις έξω με τις φίλες σου για καφέ, είτε αράζεις και ξεκουράζεσαι στο μπαλκόνι σου, το smoothie είναι μια ιδανική λύση για να δροσιστείς.

Αν τυχαίνει να είσαι και πρησμένη για κάποιον λόγο, τότε το smoothie αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, και σίγουρα να ξεπρηστείς. Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, έχει μία συνταγή για το smoothie που πραγματικά θα σε «σώσει».

smoothie karpouzi

Τα υλικά για το smoothie που θα σε «σώσει» από το πρήξιμο

Υλικά για 2 μεγάλα ποτήρια:

3 φλιτζάνια καρπούζι (χωρίς σπόρους)
μισό αγγούρι
1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι του νερού παγάκια

Διατροφική κατανάλωση ανά μερίδα:

49,18 θερμίδες
0,04 γρ. πρωτεΐνης
0 γρ. λίπους
11,24 γρ. υδατανθράκων
0,06 γρ. φυτικών ινών

Θέλεις ένα αλμυρό smoothie γεμάτο βιταμίνες; Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις

Τα οφέλη που έχει το καρπούζι για την υγεία σου

Το καρπούζι είναι ένα μεγάλο φρούτο, γνωστό επιστημονικά ως Citrullus lanatus. Προέρχεται από τη νότια Αφρική και ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα πεπόνια, τα κολοκυθάκια, τις κολοκύθες και τα αγγούρια (Cucurbitaceae). Υπάρχουν 5 κοινές ποικιλίες καρπουζιού: με σπόρους, χωρίς σπόρους, μίνι, κίτρινο και πορτοκαλί.

Το καρπούζι περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών, περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό. Αποτελεί επίσης μια καλή διαιτητική πηγή κιτρουλλίνης και λυκοπενίου, δύο πολύ σημαντικών φυτοχημικών ουσιών.

Η κατανάλωση καρπουζιού (ή και του χυμού του) μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης της αρτηριακής πίεσης, της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της αποθεραπείας των καταπονημένων μυών.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved